Topp ti i 2021

Produksjon, smarthus og problemer med komponentleveranser var blant de mest leste artiklene i 2021. Her er listen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Leveranseproblemer langt inn i 2022

For mange typer komponenter er det en kritisk leveransesituasjon for tiden. Det berører alt fra kondensatorer til LCD-paneler og batterier.

Hapro har signert produksjonsavtale med Easee

Easee AS har inngått en viktig leverandøravtale med elektronikkprodusenten Hapro Electronics AS på Jaren. Hapro skal produsere høye volum av laderobot for elbiler for kunden i årene fremover, med oppstart av volumproduksjon allerede i mars. Og de trenger flere ansatte.

Norautron utvider kapasiteten med nye lokaler

Fasaden på bygget i Kongeveien 77, Horten.

Elektronikkprodusenten Norautron signerer avtale med MDC Eiendom AS for leie av lokaler i Kongeveien 77, Horten. Avtalen gir Norautron ytterligere 2500 kvadratmeter med produksjonsareal, lager og kontorer.

Åpner for rask IoT innovasjon

Inventas hevder å være det første selskapet i Norge som kommer med en fiks ferdig utviklingsplattform for IoT-produkter. Her noen av de som har vært med på å ta frem løsningen, (f.v.) Arne Olav Gurvin Fredriksen, Erlend Kilvik Hoff og Tonja Joseph.

Utvikling av nye, smarte produkter er krevende både kompetansemessig og finansielt. Nå har Inventas tatt frem en utviklingsplattform som skal gjøre veien frem til fremtidens produkter lettere.

Gull av brukte batterier

I 2024 begynner den første batteridrevne, førerløse ferjen begynne å trafikkere strekningen Horten - Moss. På landstasjon vil det være batteriteknologi fra Hagal, der den første fullversjonen av Rebel Core teknologien integrert. Til å begynne med vil det bli brukt en batterimodul på 250 kWh, men på lengre sikt vil løsningen bli utvidet til 1MWh på Horten-siden og sørge for energi både til lastebiler og skip, ifølge ASKO Maritime.

Hagal AS planlegger å være en pådriver i det grønne skiftet med egenutviklet teknologi som utnytter alle cellene i gamle bilbatterier til siste pust. Og interessen er enorm.

Heimdall går internasjonalt

Heimdall får økonomisk hjelp: F.v. Jon T. Berg, partner Sarsia Seed Brage W. Johansen, adm dir (CEO) Øyvind Teigen, teknologidirektør (CTO) Knut Sandven, driftsdirektør (COO) Patrick Sandahl, investeringsdirektør Investinor

Heimdall Power henter 155 millioner for å vokse internasjonalt innen smarte strømnett.

Skal bli best på Embedded

Espen Tallaksen og Michael Koziel starter EmLogic under det nye holdingsselskapet TechSeed. – Målet vårt er å være best på embedded i Norge, sier de. TechSeed skal samlet være blant de to-tre beste i landet.

Etter en reise fra Bitvis, til Acando, CGI og Inventas, er Espen Tallaksen tilbake der han startet, bare enda mer fokusert. Nå er det kun embedded, eller innvevde løsninger, som gjelder.

Skal sørge for omsetning av overflødige komponenter

Circular Components med Ole Martin Bøe i spissen har laget en digital plattform for redistribuering av komponenter i overskuddslager hos elektronikkprodusentene.

Circular Components har til hensikt å utnytte og løse et problem: Hvordan skal kontraktprodusentene bli kvitt overflødige komponenter? Jo, ved å bygge en digital, transparent netthandelsplattform for industrien.

Satser på elektronikkproduksjon

Gylling Teknikk satser på elektronikkproduksjon. I første omgang går de bredt ut i markedet for å tilby sine tjenester. På sikt vil det også bli produksjon av smarte batterier. Her Jarle Mørch, COO og Pål Sørensen, CEO i det som nå heter Gylling Produksjon.

Da boet og bygningen ble tilgjengelig etter at Produktidé på Kana, Holmsbu, gikk konkurs, var det et par initiativ og tilfeldigheter som gjorde at Gylling Teknikk nå går inn i elektronikkproduksjon i større skala.

Skal erobre smarthusmarkedet

Med Eva-serien fører Datek en rekke produkter som gjør at man kan sette opp et smarthussystem. Nå skal disse hjelpe CTM Lyngs produkter å kommunisere.

To norske teknologiselskap går sammen om å gjøre millioner av produkter smarte.

Powered by Labrador CMS