R&S ZNB 40 multiport vector network analyzer blir brukt av UNH-IOL i arbeidet med å lage nye automatiserte samsvarstester for høyhastighets Ethernet og InfiniBand. Foto: Rohde & Schwarz.
R&S ZNB 40 multiport vector network analyzer blir brukt av UNH-IOL i arbeidet med å lage nye automatiserte samsvarstester for høyhastighets Ethernet og InfiniBand. Foto: Rohde & Schwarz.

Samarbeider for bedre høyhastighetstest

Rohde & Schwarz utvider et samarbeid med University of New Hampshire Interoperability Laboratory (UNH-IOL) for å forbedre høyhastighetstesting av Ethernet og InfiniBand

Publisert Sist oppdatert

Ved å kombinere UNH-IOLs ekspertise innen kabelkonfeksjon- og bakplantest med Rohde & Schwarz’ løsninger, skal partnerne arbeide for automatiserte samsvarstester i tråd med de siste IEEE 802.3 Ethernet- og InfiniBand-standardene.

Mer spesifikt skal de finne metoder for implementering for presis, rask og feilfri samsvarstesting av høyhastighetskabler og bakplan i tråd med IEEE 802.3 (opp til IEEE 802.3ck) og InfiniBand-standarder (opp til rate designator HDR), ved hjelp av testutstyr for vektoranalyseanalyse fra Rohde & Schwarz.

De siste spesifikasjonene som planlegges publisert høsten 2021 for Ethernet IEEE 802.3ck, vil tillate datahastigheter på opptil 800 Gbps. InfiniBand, en kommunikasjonsstandard for svært lav forinkelse og høy gjennomstrømningshastighet, har en utvidelse planlagt til 2021 med hastigheter på opptil 1200 GB/s ved å kombinerer flere lenker. Langdistanseoverføring i begge standarder håndteres via optiske lenker. Men for å bygge bro over korte avstander, brukes høyhastighets kobberkabler. For å sikre pålitelig dataoverføring med disse høye datahastighetene, blir samsvarstester viktig.

UNH-IOL har bygget seg opp som en referanseinstitusjon for kabelsamsvarstester, og i løpet av 2020 forsynte Rohde & Schwarz UNH-IOL med en R&S ZNBT40 multiport-vektornettverksanalysator med 16 integrerte testporter som dekker opptil 40 GHz.

Laboratoriet har laget metodene for implementering (MOI) for IEEE 802.3 Ethernet og InfiniBand. MOI beskriver nøyaktig hvordan man skal utføre måling av samsvarstest på høyhastighetskabler og bakplan for å oppfylle spesifikasjonene.

– MOI’ene sammen med de medfølgende tilstandsfilene gir en god veiledning for bransjen og beskriver testtrinnene samt beregningene av kanalens driftsmargin (COM) og effektiv returtap (ERL). Senere i år planlegger vi å tilby automatiske skript basert på vår R&S ZNrun test sequencer-programvare som vil forenkle testene ytterligere, sier Martin Stumpf, markedssjef for avdeling for høyhastighetstest hos Rohde & Schwarz

– Etter et vellykket samarbeid med Rohde & Schwarz for å utvikle denne MOI’en, ser vi frem til videre samarbeid for å øke testhastigheten for høyhastighets kabelkonformitet i nær fremtid, sier Bob Noseworthy, overingeniør ved UNH-IOL, i en kommentar til samarbeidet.

Powered by Labrador CMS