Ser på sertifisering av industrielle 5G-produkter

Global Certification Forum (GCF) og 5G-ACIA inngår samarbeidsavtale for å utforske industrielle behov for 5G-sertifisering.

Publisert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Interesseorganisasjonene Global Certification Forum (GCF) og 5G Alliance for Connected Industries and Automation (5G-ACIA) – som er en arbeidsgruppe i den tyske elektro- og dateorganisasjonen ZVEI – har inngått en samarbeidsavtale om å utforske behovene for industrielle 5G-sertifiseringer.

Avtalen samler eksperter fra bedrifter innen driftsteknologi (OT) og informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) med eksperter fra Global Certification Forum. Dette betegnes som starten på et samarbeid for å dele informasjon om industrielle IoT-brukertilfeller og relaterte krav til testing og sertifisering av 5G-produkter.

Et annet hovedmål for samarbeidet er å evaluere aktuelle test- og sertifiseringsprogrammer for 5G-baserte industrielle IoT-produkter. Begge parter er også interessert i å sikre interoperable enheter, nettverk og tjenester for å muliggjøre høykvalitets, pålitelig og sikker trådløs kommunikasjon som kreves for industriell bruk i automasjon, fabrikker osv. over hele verden.

GCFs oppgave er å legge til rette for de tre trinnene til sertifisering: Teste-Sertifisere-Koble. GCF muliggjør testing av mobil- og IoT-produkter og administrerer bransjeavtalte programmer for å sertifisere dem. Ved å gjøre dette GCF gi trygghet for nettverksoperatører og industrielle brukere til å koble GCF-sertifiserte produkter til nettverk og tjenester.

Målet til 5G-ACIA er å sikre best mulig anvendelighet av 5G-teknologi for tilkoblede industrier, spesielt produksjons- og prosessindustrien. 5G-ACIA skal sikre at interessene og spesielle aspekter ved det industrielle domenet blir tilstrekkelig vurdert i 5G-standardisering og regulering. Organisasjonen skal videre sikre at den pågående 5G-utviklingen blir forstått av og overført til det industrielle domenet. Dette inkluderer mulige integrasjonskonsepter og migrasjonsveier, sammen med evaluering av nøkkelteknologier som kommer fra 5G-standardiseringsorganer, heter det i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS