Syngende roboter feirer Mars-rover

Curiosity Rover, universets mest ensomme robot, fyller 10 år fredag 5 august og blir endelig feiret som fortjent – takket være robot-kollegaer på jorden.

Publisert

Husqvarna, markedslederen innen robotgressklippere, elsker ingeniørkunst og har derfor bestemt seg for å gi Mars Curiosity Rover den bursdagsfeiringen den fortjener. Husqvarna har oppdatert over 100 000 robotgressklippere slik at de kan synge bursdagssangen den 5. august, i forbindelse med 10-årsdagen for da Curiosity landet på Mars. Fra et kor av roboter på jordkloden til den mest ensomme roboten i universet – gratulerer med dagen!

Mars-rover

Curiosity er den største og mest avanserte roveren som noensinne er sendt til Mars. For dens aller første bursdag på Mars var den programmert til å synge Happy Birthday – til seg selv. For å spare batteri har resten av bursdagene blitt forbigått i stillhet. Men i år blir ting annerledes. Husqvarna har utviklet en oppdatering for sine robotgressklipppere AutomowerÒ , som gjør at de kan synge bursdagssangen. Oppdateringen er tilgjengelig for hele 100 000 AutomowerÒ robotgressklippere med modellbetegnelse 405X, 415X og 435X AWD.

Nerder og ingeniører

– Vi er en stor gjeng med teknologi-nerder og ingeniører som jobber hos Husqvarna, og av og til tester vi ny teknologi bare fordi vi brenner for det. Vi har denne alarm-modulen på AutomowerÒ robotgressklipperen, og vi begynte å leke litt med denne for å se om vi kunne gjøre noe gøy. Imens hørte vi om den forestående bursdagen til roveren på Mars. Og det var her idéen ble født. For oss er dette en måte å hylle den fantastiske ingeniørkunsten hos NASA når vi lar våre robotgressklippere feire en robot-kollega. For ingen skulle måtte synge bursdagssangen til seg selv, ikke sant?, sier Björn Mannefred, Robotics Software Manager hos Husqvarna.

Alarmsystem som sangstemme

Teknologien er basert på AutomowerÒ robotgressklipperens eksisterende alarmsignal. Denne gangen bruker Husqvarna integrasjonsplattformen IFTTT slik at gressklipperne kan synge Happy Birthday. Husqvarna har jobbet med The Internet of Things og eksterne tredjepartsløsninger i mange år, for eksempel sammen med Google Home, Amazon Alexa og IFTTT.

Byggeklossene på plass

– Vi har lenge bygd en infrastruktur der ulike moduler kan legges til og kombineres med våre robotgressklippere for å skape innovative løsninger for kundene våre. Da Curiositys bursdag begynte å nærme seg, var byggeklossene allerede på plass. Og siden robotene våre her på jordkloden er så elsket og er en så stor del av familielivet, tenkte vi at vi kunne sende den kjærligheten hele veien ut i verdensrommet, sier Linda Lindqvist, Product Manager Robotics hos Husqvarna.

Hvordan du blir med i koret

Brukere vil få melding om oppdateringen gjennom Husqvarna AutomowerÒ sin Connect app hvor de vil bli bedt om å installere oppdateringen. Brukerne kan deretter bestemme seg for om de ønsker å bli med i koret. Hvis de gjør det, vil AutomowerÒ robotgressklipperen automatisk begynne å synge klokken 12.00, 15.00 og 18.00 (lokal tid) den 5. august, som en hyllest til Curiositys 10-årsjubileum på Mars.

Når Mars Curiosity Rovers bursdag er over, vil Husqvarna gjøre Happy Birthday-sangen permanent tilgjengelig for eiere av de tre AutomowerÒ-modellene fra starten av september, for å gi enda mer glede til familiebursdager.

Vil du se Husqvarnas kor av robotgressklippere synge bursdagssangen? Klikk her: https://youtu.be/p0_RPlSe344

For ytterlig informasjon, se her www.husqvarna.com/happybirthday

#HappyBirthdayCuriosityRover

NB! Den nyeste programvaren må være installert for at klipperen skal kunne synge.

Powered by Labrador CMS