Flåtestyring:

– Løsningen har en positiv effekt på både miljø og økonomi, sier byggmester i Mandal Bygg, Kristoffer Akersmyr.

Reduserer CO2-avtrykket med norsk teknologi

Mandal Bygg har inngått et samarbeid med Tryg og ABAX som forbedrer kjøreflåten og som sparer miljøet. Sensorene til ABAX fanger opp kjøreadferd og GPS-en gir grunnleggende data til kjøreboken. I tillegg lagres data om akselerasjon, bremsing, rattutslag og tomgangskjøring.

Med kjørebok fra ABAX, og med tilleggstjenesten Driving Behaviour, kan Akersmyr følge kjøremønsteret til hver enkelt sjåfør. Byggmesteren er klar på at den interne konkurransen har flere fordeler enn at Mandal Bygg får et grønnere fotavtrykk. Den samlede scoren og data fra kjøreflåten deles med Tryg og gir grunnlaget for bilforsikringen som både blir billigere og med ekstra gode betingelser. Akersmyr sier at dårlig kjøring med firmaets biler aldri har vært en utfordring, men at det er betryggende at den interne konkurransen om å kjøre tryggest har fjernet det hypotetiske problemet.

– Ved å redusere tomgangskjøring og ved å holde en lavere fart, reduserer de ansatte også bruken av drivstoff, noe som har en positiv effekt på miljøet, men også for økonomien i selskapet, sier byggmesteren.

Bedriftens biler spiller en kritisk rolle i driften, og det er viktig at de alltid er i god stand.

– Den trygge kjøringen bidrar også til at bilenes levetid forlenges og at kostnader til vedlikehold går ned, sier Akersmyr.

– Vårt samarbeid med Tryg er en strategisk viktig milepæl for vår forretningsstrategi. I tillegg er det også en spennende utvikling for forsikringsmarkedet i Norge, noe som vi er glade og stolte over å være en del av, sier markedsdirektør i ABAX Norge, Camilla Runnerstrøm Laumatia.

Powered by Labrador CMS