Super:bit-kampen 2022 – hvem vinner?

På barneskoler over hele landet designer, bygger og programmerer håpefulle elever sine egne robot-biler for å kvalifisere seg til den store super:bit-kampen i regi av NRK Super, Lær Kidsa Koding og Vitensenterforeningen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

– Vi ønsker alle barn i alderen 10-13 år velkommen til å være med på super:bit-kampen, enten gjennom klassen eller en kodeklubb. For barn som har interesse for koding og teknologi, vil dette være inspirerende og gøy å være med på. Det er ikke for sent å bli med, forteller Hana Zukanovic, koordinator for super:bit-prosjektet ved Oslo vitensenter ved Teknisk museum.

Hvem kan være med?

Alle skoler (5.-7. trinn) og kodeklubber i Norge kan delta. De skal bruke utstyret de allerede har fått gjennom undervisningsopplegget super:bit.

Se mer om hvem som kan delta ved å følge denne lenken!

Kvalifiseringen er åpen og går helt frem til 18. februar. Hver skole/kodeklubb sender inn sitt videobidrag til NRK Super som viser Bit:Bot-bilen og hinderløypa i aksjon.

Ett lag fra hver skole

Hvert lag består av tre barn. Hver skole kan kun registrere ett lag til kvalifiseringsrunden. Det oppfordres derfor til å arrangere lokale konkurranser for å sette sammen et lag som kan representere skolen. I et slikt opplegg får elevene mulighet til å finne kreative løsninger i en morsom og spennende setting, samtidig som de øver på samarbeid og programmering.

– Bruk skoletimen på å lage deres egne robot-biler og hinderløyper med super:bit-utstyret, i grupper på tre. Til slutt velger dere ut ett bidrag som filmes og sendes inn til NRK Super. Har dere løst oppgaven riktig, er skolelaget sikret en plass i delfinalen, forklarer Zukanovic.

Tips til lærere og kodeklubb-ledere for hvordan dette kan gjennomføres i en skoletime eller på kodeklubben, ligger på www.superbit.no.

Er du lærer i Oslo eller Nittedal kan du også bli med på gratis lærerkurs i programmering. Les mer, og meld på her: Lærerkurs (tekniskmuseum.no)

Delfinaler på vitensentrene I mars og april er det duket for delfinaler for alle skoler og kodeklubber på hvert av vitensentrene i Norge. Delfinalen i Oslo foregår på Oslo vitensenter 13. mars. En "Gullfinale" blant delfinalevinnerne avgjør hvilket lag som til syvende sist vinner hele super:bit-kampen.

· superbit.no

· Innslag på NRK Super (Snart begynner Superbit-konkurransen)

· NRK Skole - Bli med i super:bit-kampen! | Facebook

Powered by Labrador CMS