Verdens lengste fleksible kort bidrar til lavere vekt og bedre kontroll på strøm og signal. Viktig når man vet det skal bygges inn i vingen på et fly - riktignok ubemannet (UAV).

Verdens lengste

Verdens lengste flerlags, fleksibelt kretskort spenner over 26 meter og skal inn i vingene på et ubemannet luftfartøy

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Britiske Trackwise har levert et 26-meter langt flerlags, fleksibelt kretskort (FPC), som antas å være verdens lengste noensinne produsert, for å distribuere kraft- og kontrollsignaler over vingene til et soldrevet, ubemannet luftfartøy (UAV). Kretsen er en av over femti levert av Trackwise til dette flyet.

Hele sammenkoblingssystemet (strøm og signal) er laget av FPC som representerer en estimert total systemvektsparing på 60 prosent sammenlignet med tradisjonelle kabelmatter. Dette vil gjøre det mulig for UAVen, som blir produsert i USA, å oppnå høyere nyttelast og/eller forbedret hastighet og rekkevidde. Kortene er produsert ved hjelp av Improved Harness Technology (IHT), en patentert, «reel-to-reel»-produksjonsteknikk. Konvensjonelle FPCer er sjelden lengre enn to meter, hovedsakelig på grunn av begrensninger i produksjonsprosessen. IHT overvinne disse begrensningene, slik at FPCer med ubegrenset lengde kan produseres.

Den fleksible kretsen er basert på et polyimidsubstrat. Den plane strukturen til kretsen avgir varme bedre enn konvensjonelle ledninger, noe som muliggjør høyere strømbærekapasitet for en gitt vekt av kobberlederen. Trykt produksjon sørger for kretskonsistens og færre tilkoplingspunkter, slik at påliteligheten forbedres, og FPC er enklere å installere enn ledningsnett, noe som reduserer flyets sammenstillingstid og pris, heter det i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS