Signalintegritet:

SI-Forum i gang igjen med seminar

Det blir nytt seminar om signalintegritet og andre designhensyn 25. oktober!

Publisert

SI-Forum – også kalt Norsk forum for signalintegritet, powerintegritet, EMC/EMI, og kvalitet på elektronikk! – er i gang igjen, og inviterer til høstseminar på Startuplab i Oslo 25. oktober, kl. 17 - 20.

Foreløpig – og slett ikke verst – program ser slik ut:

Kurt Johnsen, EC Partner: Keramiske kondensatorer

Keramiske kondensatorer har en viktig funksjon i PI (Power Integrity). Vi repeterer litt grunnleggende kunnskap, og diskuterer MLCC, oppbygging, styrker og svakheter.

Jarle Berby, Thales: DDR4 design, simulering og implementasjon

Presentasjonen tar for seg målet for DDR4 simulering, litt DDR4 teori, JEDEC krav, noen resultater, problemer og anbefalinger.

Torbjørn Schlømer Viksand, CapExt AS: Virtuelle prototyper med WaveExt

Presentasjonen vil vise frem WaveExt, et nyutviklet program som simulerer SI og RF på PCBer. Importer Gerbere og Drill-filer og hent ut impedans for hvert punkt på et leder basert på alle andre ledere på kortet. Etter endt simulering så kan vi generere RF-spektrum og øye-diagrammer basert på resultatene. Dette er et program under utvikling, så all tilbakemelding verdsettes!

Håkon Moen: “Agile” prosesser brukt i HW-utvikling

(mer info kommer)

Halvor Liland, Thales: Basiskunnskap: Induktans – hvorfor det er så sentralt i power- og signalintegritet?

Induktans en egenskap ved elektrisk ledere og medfører at det dannes en indusert spenning som motvirker endring i en varierende elektrisk strøm når den påtrykkes. Denne induserte spenningen gir oss noen utfordringer innen signal- og powerintegritet. Foredraget vil introdusere induktans og vise noen konsekvenser for signal- og powerintegritet.

Påmelding & pizza er gratis!

Påmelding skjer via SI-Forums facebookside og event.

Powered by Labrador CMS