RISC-V Summit:

Utvikler romfartsprosessor

Microchip viser RISC-V-baserte FPGA- og prosesseringsløsninger for romfartsanvendelser under RISC-V Summit.

Publisert

Mellomstore FPGA og systembrikke (SoC) FPGA har spilt en viktig rolle i å flytte prosesseringsoppgaver til nettverkskanten. Microchip Technology har vært sentral i denne overgangen, ikke minst med de første RISC-V-baserte FPGA-ene.

Selskapet vil vise løsningene sine på RISC-V Summit 2022 og forhåndsvise sitt veikart for PolarFire 2 FPGA-silisiumplattform, RISC-V-baserte prosessor-undersystem og programvarepakker.

Microchip avslører også at de vil diskutere en RISC-V-basert High-Performance Spaceflight Computing (HPSC) prosessor som de utvikler for NASA og romfarts- og forsvarsindustrien.

- Microchip var de første som tilbød FPGA-er for energieffektive kantprosesserings-segmenter, og de første som bragte SoC FPGA-er som støtter RISC-V open Instruction Set Architecture i volumproduksjon, kommenterer Shakeel Peera, markedsdirektør for Microchips FPGA forretningsenhet. - På årets summit er vi glade for å vise frem vår produksjonsklare PolarFire SoC-familie, partnerøkosystem og løsninger for dagens strømsensitive kantprosesseringssystemer. En tilleggsbonus vil være en sniktitt på hvor vi skal videre for å levere 15X mer prosesseringsevne til veikartet vårt, fremholder han.

PolarFire FPGA- og PolarFire SoC-familiene er optimalisert for å implementere systemer med høy prosesseringsytelse i små formfaktorer, og har redusert størrelsen og vekten på systemer med begrenset energitilgang i applikasjoner inkludert industriell bildebehandling, robotikk, KI-aktiverte medisinske systemer og smarte forsvars- og romfartssystemer.

PolarFire 2-familien vil gå enda lenger opp i ytelses- og strømeffektivitetskurven og legge til nye RISC-V-baserte dataelementer med høy ytelse. Det inkluderer også et designverktøysett som tar en ny tilnærming til systemutvikling, og ifølge selskapet låser opp det fulle potensialet til disse FPGAene og SoC FPGAene ved å eliminere behovet for å forstå kompleksiteten til den underliggende FPGA-maskinvaren for de som skal utvikle smarte algoritmer.

Microchip vil også vise sitt økosystem for Mi-V-løsninger som støtter RISC-V-basert utvikling av stakker. Den skal gi mer enn 90 % dekning for kommersielle og åpen kildekodebaserte operativsystem (OS) og sanntids OS (RTOS)-pakker, og inkluderer andre programvare-, mellomvare- og fastvaretilbud fra Microchip og deres Mi-V-økosystempartnere.

Powered by Labrador CMS