Hatteland inn i Ably Medical

Med godkjenninger på plass nærmer det seg kommersiell lansering for smart sykehusseng.

Publisert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Ifølge nettavisen Shifter har Jakob Hatteland, grunnlegger av bl.a. Jakob Hatteland Electronics, Hatteland Display, Autostore m.fl. gått inn som investor i medtek-selskapet Ably Medical.

Ably Medical har siden 2015 utviklet en smart sykehusseng, som skal gi helsepersonell sanntidsdata om pasientenes tilstand og utvikling.

Etter en lang godkjenningsprosess i henhold til de nye EU-regulativene for medisinsk utstyr som kom i 2017, hevder ledelsen i selskapet nå at man er klar for kommersielt salg til høsten.

Ifølge Shifter gjennomførte selskapet nylig en kapitalinnhenting på i overkant av 27 millioner kroner. Største eier i Ably er investeringsselskapet Pir Invest, mens Hatteland skal ha en eierpost på omkring 7,7 %.

Foruten å tilby den smarte sykehussengen, vil selskapet etterhvert tilby flere delprodukter. Blant annet skal sengen brukes som verktøy for å samle vitale parameter, analysere pasienters mobilitetsutvikling, egne programmer for forhindring av trykksår og fall. Ably lanserer også en plattformtjeneste som kan hente data ut fra egne sensorer, og en såkalt «IoMT»-hub (internet of medical things, journ.anm.). Denne skal samle data fra en rekke kilder, samt analysere og bruke disse til å prioritere pasienter.

Selskapet har flere pilotprosjekter på gang, bl.a. i Italia og Tyskland.

Powered by Labrador CMS