Blodtrykksmåling uten mansjett

Maxim lanserer nå referansdesign som muliggjør enkel optisk blodtrykksovervåking uten å kreve mekaniske mansjetter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Inntil nå kunne nøyaktig blodtrykksovervåking bare oppnås med klumpete og mekaniske mansjettbasert utstyr. Nå har Maxim Integrated Products introdusert en blodtrykksovervåkingsløsning som gjør det mer praktisk å spore denne kritiske helseindikatoren. Løsningen møter nøyaktighetsgrensene i henhold til den medisinske Class-II-standarden.

Designingeniører kan utvikle løsninger for utvikling av blodtrykksmålere med MAXREFDES220# optisk blodtrykkstrend-løsning. Denne består av en komplett integrert optisk sensormodul, et mikrokontroller sensornav (hub) og en sensoralgoritme som kan integreres i smarttelefoner eller kroppsnært utstyr.

Løsningen gjør det mulig for brukere å plassere fingeren på en enhet i 30-45 sekunder under hvile for å måle blodtrykket. Referansedesignet inkluderer MAX30101 eller MAX30102 optisk sensor med høy følsomhet, samt MAX32664D sensornav-krets med innebygde algoritmer.

MAX30101 (ved bruk av tre lysdioder) og MAX30102 (ved bruk av to lysdioder) pulsoksymeter og hjertefrekvens optiske sensormoduler kombinerer fotodetektorer, lysdioder og analog front-end (AFE) med et integrert dekkglass. Det integrerte optiske designet og linser-på-topp-tilnærming muliggjør optimalt signal-til-støyforhold (SNR) for en liten og energieffektiv modul, hevder Maxim. Den kommer i en 5,6 mm x 3,3 mm 14-pinners optisk pakke med et I2C-grensesnitt til sensornav-kretsen.

Sensornav-kretsen MAX32664D inkluderer fastvare som kontrollerer sensoren og utfører algoritmene som måler mansjettfritt blodtrykk, hjertefrekvens og blod-oksygennivå. Den lille størrelsen (1,6 mm x 1,6 mm) gjør at den passer inn i små enheter.

MAXREFDES220# oppfyller klasse II-regulatoriske grenser. Målenøyaktighet ved hvile er oppgitt til:

  • Systolisk feil: Gjennomsnitt = 1,7 mmHg, standardavvik = 7,4 mmHg
  • Diastolisk feil: Gjennomsnitt = 0,1 mmHg, standardavvik = 7,6 mmHg
  • Som referanse gjelder klasse II-regulatoriske grenser som krever gjennomsnittsfeil ≤ 5 mmHg, og standardavvik ≤ 8 mmHg.

Løsningen krever kalibrering hver fjerde uke for å opprettholde nøyaktigheten over. Dette er basert på uavhengig testing og et begrenset antall personer i hviletilstand.

Referansedesignet er tilgjengelig nå fra Maxims nettsted og autoriserte distributører. Prisen er 100 dollar.

Powered by Labrador CMS