Kraftig oppdatering av RTO-skopene fra R&S

Rohde & Schwarz tar sin R&S RTO-familie til neste nivå med det helt nye og redesignede R&S RTO6-oscilloskopet.

Publisert Sist oppdatert

I dag lanserer Rohde & Schwarz neste generasjon av sitt R&S RTO 6 GHz oscilloskop. Det nye digitale oscilloskopet tilbyr seks forskjellige båndbreddemodeller fra 600 MHz til 6 GHz og en samplingsfrekvens på opptil 20 Gsample/s. Den fullt integrerte testløsningen for tids- og frekvensdomenet, samt protokoll- og logikkanalyse, skal passe for utviklingsingeniører fra alle bransjer, heter det. Instrumentet har en høy oppdateringshastighet av bølgeformer, god signalfidelitet, en kraftig digital trigger og responsivt dypt minne.

Forbedret brukervennlighet
Da de utviklet det nye R&S RTO6-oscilloskopet, fokuserte Rohde & Schwarz’ ingeniører på å forbedre oscilloskopets brukervennlighet. De oppnådde dette med blant annet et nydesignet brukergrensesnitt. Den 15,6-tommers full HD-skjermen, med berøringsfunksjonalitet og et redesignet frontpanel, skal bidra til å sette opp målinger raskt. Skjermen kan vise et maksimalt visningsområde for bølgeformen, og signalene kan dras og slippes til forskjellige deler av skjermen med R&S SmartGrid. App-cockpiten gir tilgang til alle oscilloskopets applikasjoner med et enkelt trykk.

Prober og verktøy finnes for alle måleoppgaver.
Prober og verktøy finnes for alle måleoppgaver.

Grundig informasjon
Utviklerne har også implementert en arkitektur med en dedikert ASIC for optimalisert signalbehandling som gir en innsamlingsrate på opptil en million bølgeformer per sekund – et bidrag til å oppdage selv sporadiske signalfeil. Støysvak frontend og enkeltkjerne AD-omformere med det de sier har ekstremt små linearitetsfeil oppnår god signalintegritet med et dynamisk område (SFDR) på 65 dBc uten falske signaler og 9,4 ENOB (Effective number of bits).

Enda flere signaldetaljer kan avsløres ved hjelp av HD-modus. Dette øker den vertikale oppløsningen til R&S RTO6-oscilloskopene opp til 16 bit med digital filtrering, noe som resulterer i skarpere bølgeformer og mindre støy. Dette filtrerte 16-bits signalet brukes også av det patenterte digitale utløsersystemet fra Rohde & Schwarz, noe som bidrar til høy triggerfølsomhet og muligheten til å isolere selv de minste signaldetaljene.

Av flere funksjoner finner vi masktester, som brukerne kan sette opp med enkle berøringsbevegelser. Det gjør det mulig å identifisere signalavvik innenfor definerte toleransegrenser. Takket være den unike soneutløseren kan hendelser isoleres grafisk i både tids- og frekvensdomenet.

Med et standard innsamlingsminne på 200 Mpts og en valgfri 2 Gpts per kanal, kan lange puls- og protokollsekvenser analyseres uten problemer. Den kontinuerlig aktiverte historikkmodusen lar også tidligere triggerhendelser analyseres, mens omfattende søkefunksjoner forenkler denne oppgaven ytterligere.

90 målefunksjoner
Mer enn 90 målefunksjoner er inkludert i R&S RTO6-serien, organisert i amplitude- og tidsmålinger, jitter, øye, histogram og spektralmålinger. I tillegg er det flere applikasjonsspesifikke programvarealternativer for komplekse målinger tilgjengelig, og brukere kan enkelt låse dem opp med en nøkkelkode når testkravene deres utvikler seg, etter at de har kjøpt instrumentet. Disse alternativene inkluderer trigging og dekoding av serielle protokoller, automatiserte samsvarstester på høyhastighets digitale grensesnitt, detaljerte alternativer for jitteranalyse og kraftanalyse, samt spektrum, effekt, TDR/TDT og signalanalyse. En omfattende probe-portefølje er tilgjengelig som støtter alle måleoppgaver med det nye oscilloskopet. Typisk dekkes applikasjoner som alt fra EMI-feilsøking og spektrumanalyse til Ethernet-testing og seriell bussanalyse, samt kraftelektronikk-testing og digital design.

R&S RTO6 er nå tilgjengelig fra Rohde & Schwarz som et fire-kanals basisinstrument med båndbreddealternativer på 600 MHz, 1 GHz, 2 GHz, 3 GHz, 4 GHz og 6 GHz.

For mer informasjon: www.rohde-schwarz.com/product/rto6

Powered by Labrador CMS