IPC-råd:

Økende krav til bærekraftig elektronikk

IPC-komité publiserer hvitbok om bærekraft rundt elektronikkdesign og –produksjon.

Publisert

I elektronikkbransjen er det et økende behov for å forstå og adressere miljømessige bærekraftsutfordringer forbundet med design og produksjon av elektronikk. Med dette som bakteppe publiserte IPC Chief Technologist Council denne uken en hvitbok som skal fungere som en pedagogisk grunnbok og en veiledning til videre handling for elektronikkprodusenter.

IPCs bærekraftstrateg Dr. Kelly Scanlon.

Dokumentet, med tittelen «Electronic Design and Manufacturing Sustainability» skal gi en oversikt over åtte bærekraftsemner som påvirker elektronikkindustrien: Vurdering av produktlivssyklus; resirkulering og resirkulerbarhet; biobaserte polymerer; modularitet, reparerbarhet og gjenbruk; øko-design; databehov og styring; energibruk; og karbonfotavtrykk.

Rapporten dekker også flere endringer som trengs for å hjelpe industrien med å bevege seg i en mer bærekraftig retning; barrierer og fallgruver på veien mot bærekraft; anbefalinger for selskapets handlinger, både kortsiktig og langsiktig; og mer enn 30 nyttige nettreferanser.

- Vi hører fra våre medlemmer og fra industripåvirkere at bærekraft er et spørsmål av økende betydning i vår bransje, sier IPCs bærekraftstrateg Dr. Kelly Scanlon. - Krav til bærekraftsrapportering er allerede på plass i mange land, og mange flere vurderes.

- Derfor er formålet med denne hvitboken å hjelpe medlemmene våre å begynne å forstå og takle noen av de presserende miljømessige bærekraftsproblemene som påvirker industrien vår, legger Scanlon til.

Hvitboken er et samarbeidsprodukt mellom nærmere 20 bransjeeksperter fra IPC Chief Technologist Council, sammensatt av teknologiledere fra OEM, EMS, komponentpakking, materialer og mønsterkortselskaper.

Hvitboken kan lastes ned her og du kan besøke IPC Sustainability for Electronics eller IPC Chief Technologist Council sine nettsider for mer informasjon.

Powered by Labrador CMS