NCAB kjøper italiensk

Den svenske mønsterkortleverandøren NCAB kjøper italienske PreventPCB. Oppkjøpet er en del av NCABs strategi om å være aktiv i den pågående konsolideringen i dette markedet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

PreventPCB er en av de ledende mønsterkortleverandørene i Italia med sterkt fokus på kvalitet og med eget laboratorium. De betjener også kunder i Sveits og opererer i HMLV-segmentet (High Mix Low Volume). Selskapet ligger utenfor Milano, og har 22 ansatte; 12 i Italia og 10 i Kina.

– Vi er veldig fornøyd med å ha kjøpt PreventPCB, sier Peter Kruk, administrerende direktør i NCAB Group i en pressemelding, og legger til: – Det italienske markedet for mønsterkort er et av de største i Europa og gjennomgår sterke endringer.

NCAB betaler nær 190 millioner kroner for det italienske selskapet. I tillegg kan en tilleggsinnkjøpspris på maksimalt 25,6 millioner legges til hvis nettosalget i 2021 oppfyller visse nivåer.

Etter oppkjøpet vil NCAB ha 21 ansatte i Italia. Ifølge NCAB forventes oppkjøpet primært å skape synergier på leverandørsiden, blant annet gjennom forbedrede betalingsbetingelser og i fabrikksledelse.

NCAB har for tiden lokal tilstedeværelse i 17 land i Europa, Asia og Nord-Amerika. Selskapet har fabrikker i Kina, Taiwan og Europa og omsatte for 1,8 milliarder i 2019.

Powered by Labrador CMS