Nor-Shipping: Katapult Ocean åpner døren for investorer

Nor-Shipping har inngått samarbeid med startup akselerator og impact investor Katapult Ocean for å lansere den første «Blue Economy Start-up Day» 7. april på Nor-Shipping 2022.

Publisert Sist oppdatert

Startupdagen vil samle oppstartsselskaper med fokus på å løse klima- og havutfordringer, og en rekke investorer som er ivrige etter å finansiere overgangen til mer bærekraftige løsninger. Arrangementet, som er åpent for alle, finner sted i Nor-Shippings dedikerte «Blue Economy hall» på Lillestrøm fra klokken 10.00 til 15.00.

For oppstartsselskapene

Katapult Ocean har samlet en rekke venturekapitalister, engleinvestorer, bedriftsstøttespillere, og etablerte bransjenavn for å skape en arena der ambisjoner og finansiering møtes. I stedet for at startups skal selge seg inn for investorer som de vanligvis må gjøre, ønsker man med arrangementet og snu om på det, der institusjoner og investorer selger inn virksomhetene sine til oppstartsbedrifter. Investor-pitchene vil bli etterfulgt av «rund bord-samtaler», der ideer og partnerskap kan diskuteres i detalj.

Ingrid Maurstad, Commercial Manager, Katapult Ocean
Ingrid Maurstad, Commercial Manager, Katapult Ocean

– Det finnes muligheter i utfordringer, fastslår Ingrid Maurstad, Commercial Manager i Katapult Ocean, – og for innovative nye virksomheter ligger det et enormt potensial i å levere nye, bærekraftige løsninger. Men selskapene trenger å få tilgang til de riktige nettverkene og kompetansen. Det vet vi kan være vanskelig, og nettopp her er det Nor-shipping og Katapult Ocean kan gi høy verdi.

– På den andre siden har vi investorer som aktivt ønsker å gjøre gode investeringer i selskaper som har en positiv påvirkning på hav og miljø. «Blue Economy Start-up Day» handler om å bygge bro over det gapet; bringe disse to sidene sammen for å muliggjøre innovasjon og fremgang. Nor-Shipping, som er et slikt knutepunkt for de internasjonale maritime og havindustrimiljøene, er den perfekte møteplassen for å få dette til. Ettersom det har vært få arenaer for fysiske møter de siste to årene, og dermed vanskelig å knytte nye forbindelser, tror jeg energien og entusiasmen her kommer til å bli fantastisk!"

Bekreftet

Investorer som er bekreftet så langt inkluderer blant annet Nysnø, Saga Pure, Norselab, ArcTern Ventures, Hafslund Eco, Startup Norway, The Factory, Startuplab, DNV Ventures, Gründergarasjen, Fire A, og selvfølgelig Katapult Ocean. I tillegg til «rundebordene», blir det satt av tid for å gi muligheter for videre nettverksbygging og forretningsdiskusjoner. Dagen avsluttes med at DNV og Fearnleys kunngjør resultatene av deres Nor-Shipping Hackathon-aktivitet.

Hele programmet for Nor-Shipping finner du her.

Powered by Labrador CMS