Michael Ullskog (t.v.), Addtech og Vidar Wernöe, EK Power.
Michael Ullskog (t.v.), Addtech og Vidar Wernöe, EK Power.

Addtech overtar EK Power

Addtechs divisjon Components signerte i går en avtale om å overta alle aksjene i utviklingsselskapet EK Power Group AB, inkludert deres datterselskap EK Power Solutions AB.

Publisert Sist oppdatert

EK Power har i mange år vært ledet, og de siste årene eid,  av den utflyttede nordmannen Vidar Wernöe. Han går ifølge eget utsagn til Addtech-familien med «stor tillit og entusiasme».  – Å kunne styrke vår sterke merkevare ytterligere og opprettholde vår unike ingeniørånd har vært viktige og avgjørende faktorer i oppkjøpet, understreker han.

EK Power Solutions regner seg som det ledende designhuset i Norden innen kraftelektronikk og elektriske motorstyringer. Utviklingsoppdragene blir utført fra selskapets lokaler i Danderyd nord for Stockholm. Kundene er hovedsakelig høyteknologiske selskaper i Norden innen industri, maskinbyggere, spesialkjøretøyer, forsvar, maritim og jernbane.

Selskapet ble grunnlagt i 1978 og de siste 3 årene har selskapet fullført oppdrag for over 100 selskaper. EK Power Solutions har tjuefem ansatte og har et årlig salg på litt over 40 MSEK.

Addtech er en gruppe rettet mot tekniske løsninger for kunder primært innen produksjonsindustri og -infrastruktur, og har om lag 3000 ansatte i mer enn 140 datterselskaper som opererer under egne merkevarer. Konsernet har en årlig omsetning på over 11 milliarder SEK. Addtech er notert på Nasdaq Stockholm.

– Oppkjøpet av EK Power styrker Addtechs datterselskapers evne til å levere komplette løsninger til sine kunder. Dette ved å kombinere komponenter og standardløsninger med tilpassede designløsninger, skriver de to selskapene i en pressemelding.

Et stort vekstområde er elektriske motorsystemer, som i dag står for over 60 prosent av strømforbruket i industrien og nesten 40 prosent av Sveriges totale strømforbruk. – Mer effektiv kraftelektronikk og elektriske motorstasjoner er en aktivator i den nåværende elektrifiseringen for å nå klimamålene. EK Power Solutions'svært effektive løsninger bidrar til bedre energieffektivitet og en bærekraftig fremtid, heter det.

– Addtechs store produktportefølje, brede kontaktnett og desentraliserte struktur åpner for nye muligheter for vår virksomhet og våre dyktige ingeniører. Sammen med Addtech kan vi løfte hverandres virksomhet i den nåværende elektrifiseringsbølgen og overgangen mot en bærekraftig fremtid, sier Wernöe.

– Med sin velprøvde spisskompetanse innen kraftelektronikk og motorstyringer ser vi at EK Power har et attraktivt tilbud i et voksende marked. Vi ser store muligheter i å hjelpe kunder med elektrifisering og effektivisering av elektriske motorstyringer for en rekke forskjellige bruksområder, og dermed sammen med EK Power bidra til bærekraftig utvikling, uttaler Michael Ullskog, divisjonsdirektør i Addtech Components.   

Powered by Labrador CMS