Forenkler trådløs lading i tynne og kompakte enheter

ROHM har utviklet kompakte trådløse lademoduler med integrert antennekort: BP3621 (sender) og BP3622 (mottaker). De nye modulene gjør det mulig å bruke trådløs strømforsyning til mindre enheter som smartbrikker/kort eller periferiutstyr til PC.

Publisert

Trådløse strømforsyninger blir i økende grad tatt i bruk i smarttelefoner, smartklokker og andre kompakte enheter. Trådløs lading gjør at utstyr tåler vann og støv bedre, siden de ikke har terminalkontakter. Imidlertid begrenser de eksisterende lavfrekvente standardene for kraftoverføring – kombinert med restriktive antennedesign – hvor liten enheten kan være.

Disse begrensningene har, ifølge ROHM, økt etterspørselen etter standarder og metoder som kan tas i bruk i kompakte enheter. I tillegg kan kraftoverføringseffektiviteten variere – avhengig av antennens form, størrelse og avstand. Derfor er det ofte nødvendig å gjenta prototyping, justering og evaluering på systemet – noe som gjør antennedesign og utforming mer krevende.

Sender- og mottakermodulene
Sender- og mottakermodulene

Som svar har ROHM utviklet 13,56MHz trådløse lademoduler som gjør det mulig å få trådløs strømfunksjonalitet til tynne og kompakte enheter. BP3621 (sender) og BP3622 (mottaker) måler bare 20 mm² til 30 mm² hver, og har en optimalisert antennelayout (spole). Den muliggjør konfigurasjon av et kompakt trådløst ladesystem som bruker 13,56 MHz frekvensbåndet for å levere opptil 200mW.

Den helt flate baksideplatestrukturen forenkler montering i tynne, kompakte enheter – noe som bidrar til større fleksibilitet i chassisdesign i motsetning til konvensjonelle løsninger. Dessuten kan bruk av sender- og mottakermoduler som et par redusere utviklingstiden for prototyping, justering, evaluering og andre prosesser som er nødvendige for å oppnå høyeffektiv trådløs lading. Samtidig støtter den innebygde antennen toveis datakommunikasjon og NFC Forum Type 3 Tag-drift.

I en pressemelding sier ROHM at de vil fortsette å utvikle kompakte moduler, med effektiv kraftoverføring opp til 1W og også NFC Forum-kompatibilitet for å støtte flere anvendelsområder.

Powered by Labrador CMS