Basis strømforsyning med flere funksjoner

Det viktigste for en vanlig strømforsyning til instrumenter er å levere likestrøm. R&S NGA100, en ny serie med basis strømforsyninger fra Rohde & Schwarz, går utover dette og i følge produsenten gir det et ytelsesnivå og ekstra funksjoner som vanligvis ikke finnes i denne instrumentklassen.

Publisert Sist oppdatert

R&S NGA100 er tilgjengelig i fire modeller, og gir et utvalg av enkle og doble utganger med opptil 35 V/6 A per utgang, eller 100 V/2 A per utgang. Enkeltutgangsmodeller leverer opptil 40W, modeller med to utganger leverer opptil 80W effekt. Modeller med med to utganger kan kombineres for å gi opptil 200 V eller 12 A.

Det er implementert et lineært design i hele utgangskretsene til R&S NGA100, noe som forbedrer ytelsen betydelig sammenlignet med kretser i svitsjemodus som ofte finnes i grunnleggende strømforsyninger. Det gir høyere nøyaktighet og leverer riktig effektnivå uten behov for et ekstra multimeter, heter det. Standardnivået for «read back»-oppløsning, 1 mV/100 µA, forbedres for strøm under 200 mA til en oppløsning på 1 µA, ideelt for å teste lave strømnivåer som er typiske for IoT-applikasjoner i vente- og hvilemodus. Strømforsyningen har også det nødvendige dynamiske området for kraft- og strømspisser når det byttes til aktiv modus.

Andre funksjoner som ikke ofte finnes i en basis strømforsyning inkluderer logging av spennings- og strømverdier for analyse, med opptil 10 prøver per sekund. For dataeksport og fjernkontroll støttes Ethernet og USB som standard, med valgfritt WLAN og en ekstern trigger med digitale I/O’er. Brukere kan generere sekvenser av spennings-/strøminnstillinger med intervaller ned til 10 ms. Den leverte kraften har lav forvrengning og lite støy, og kabeltap kan kompenseres med en fjernmålerfunksjon. Det riktige nivået er ved inngangen til enheten som testes, ikke ved utgangen fra strømforsyningen.

Den nye R&S NGA100-strømforsyningsserien er en del av R&S Essentials-porteføljen.

Powered by Labrador CMS