Elsikkerhet:

Tilbakekaller USB-lader

IKEA tilbakekaller ÅSKSTORM USB-lader på grunn av fare for brannskade og elektrisk støt(!).

Publisert

IKEA oppfordrer alle kunder som eier ÅSKSTORM 40W USB-lader, mørkegrå, artikkelnummer 50461193, til å slutte å bruke den og kontakte IKEA for å få hele kjøpesummen tilbake.

– Sikkerhet har høyeste prioritet for IKEA og derfor tilbakekaller vi ÅSKSTORM 40 W USB-lader, mørk grå, på grunn av fare for brannskade og elektrisk støt forårsaket av slitasje på strømledningen, skriv er selskapet i en pressemelding.

Produktet kan identifiseres ved modellnummeret ICPSW5-40-1 som finnes på etiketten på baksiden av USB-laderen.

– I IKEA utvikler vi produktene ved å bruke et strengt risikovurderings- og testprogram, for å sikre at produktene lever opp til alle gjeldende lover og standarder på markedene der de selges. Til tross for dette har det kommet til vår oppmerksomhet at strømledningen på laderen kan bli skadet eller ødelagt, etter å ha blitt viklet rundt en lader eller bøyd frem og tilbake under en lengre periode med bruk. Den skadede ledningen kan føre til brannskader og elektrisk støt. Derfor blir ÅSKSTORM 40 W USB-lader, mørkegrå, tilbakekalt, skriver de videre.

Produktet kan identifiseres ved modellnummeret ICPSW5-40-1 som finnes på etiketten på baksiden av USB-laderen.

Laderen kan returneres til et hvilket som helst IKEA-varehus for få hele kjøpesummen tilbake. Kjøpsbevis (kvittering) er ikke nødvendig.

 

Powered by Labrador CMS