Øker satsingen på PIC- og AVR mikrokontrollere med flere nye familier

Microchip øker satsingen på 8-bit PIC- og AVR mikrokontrollere med lansering av fem nye produktfamilier og mer enn 60 nye komponenter

Publisert Sist oppdatert

Mens smarttelefoner, autonome kjøretøy og 5G trådløs kommunikasjon dominerer markedet for innvevde design i 2022, er Microchips 8-bit PIC og AVR mikrokontroller- (MCU) familier i ferd med å øke sine markedsandeler. Gjennom de siste 50 årene har markedet for 8-bit MCUer vokst jevnt og trutt, og Microchip selger for tiden en komponent for hvert menneske i den vestlige verden hvert eneste år. For å støtte opp om denne pågående trenden lanserer Microchip i dag fem nye produktfamilier og mer enn 60 nye individuelle komponenter.

Selskapet mener at grunnen til at mange vil velge Microchips nye produktfamilier i PIC- og AVR-familien er prosesseringskraft, evne til å kommunisere enkelt med andre brikker, og analoge periferikretser som er blitt bygget for å være spesielt konfigurerbare, uten å måtte gjøre endringer på kretskortet. Disse komponentene kombinerer ASIC-lignende muligheter med en enkel utviklingsopplevelse som utvider de tradisjonelle MCU-mulighetene og gjør dem i stand til å bli konfigurert som smarte periferibrikker, heter det. Smarte periferikretser, som den programvarestyrte op-ampen som er integrert i PIC16F171 familien, flerspennings I/O (MVIO) og analog-digital omformer med beregning (ADCC) bringer økt verdi til applikasjoner som ellers ikke ville ha tatt i bruk tradisjonelle MCUer.

Utfordringen med å dekke flere spenningsdomener er en vanlig situasjon i systemer med brikker som bruker flere spenningsnivåer (f.eks. kople en 5V MCU til en 1,8 V sensor). Denne typen systemer vil normalt kreve nivåskiftende maskinvare. MVIO-periferien som er integrert på Microchips nyest 8-bit MCUer, inkludert AVR DD familien, åpner for at en enkelt port på MCUen kan operere i et annet spenningsdomene enn resten av MCUen.

8-bits MCU-porteføljen er pinne-til-pinne-kompatibel, noe som gjør at en alternativ PIC eller AVR MCU kan velges når det er behov for mer ytelse eller når en kunde ønsker å maksimere produkttilgjengeligheten og samtidig minimere krav til redesign.

Microchip har også bygget en forsyningskjede for 8-bit PIC- og AVR MCUer, hvorav de aller fleste er produsert i Microchip-eide anlegg.

Selskapet tilbyr et komplett utviklings-økosystem med maskinvare- og programvareverktøy, inkludert deres MPLAB X og MPLAB Xpress Integrated Development Environments (IDEs) og MPLAB Code Configurator (MCC), som tilbyr et grafisk brukergrensesnitt for å kunne produsere produksjonsklare oppsett og applikasjonskode for 8-bit MCU-baserte prosjekter.

Alle fem produktfamiliene er for tiden tilgjengelig i prøveleveranser, mer informasjon finner du her.

Powered by Labrador CMS