Måleteknikk:

Raske optokoplere

Toshibas nye, kompakte serie med optokoplere skal ha en maksimal påkoplingstid på 0,25ms.

Publisert

Toshiba Electronics Europe GmbH har nettopp introdusert TLP3476S. Dette nye fotoreléet, eller optokopleren, har en maksimal innkoblingstid på 0,25 ms - som er en reduksjon på 50 % i forhold til selskapets eksisterende TLP3475S fotorelé, og som skal muliggjøre sterkt forbedrede svitsjemuligheter. Produktet er tilgjengelig i en S-VSON4T-pakke, og består av en foto-MOSFET som er optisk koblet med en infrarød (IR) LED. Med en på-tilstand-motstand på bare 1,5Ω (maksimalt), leverer denne enheten en 0,4A på-tilstand-strøm. Den støtter en 500Vrms isolasjonsspenning.

Komponenten tar opp 1,45 mm × 2,0 mm kortplass, sammenlignet med de 60 mm2 som normalt kreves av et mekanisk relé. Svitsjeeffekten er i størrelsesorden 0,1 mW, i motsetning til de 100 mW som ifølge Toshiba kreves for å få mekaniske enheter til å svitsje. Et driftstemperaturområde på -40˚C til 110˚C støttes.

Applikasjoner for TLP3476S inkluderer testutstyr for halvledere (høyhastighets minnetestere, høyhastighets logikktestere, etc.), probekort og andre typer måleinstrumentering.Powered by Labrador CMS