TSN i motorstyringsbrikke

Ny mikrokontroller kombinerer motorstyring og TSN-kompatibelt industrielt Ethernet – med støtte for funksjonell sikkerhet.

Publisert Sist oppdatert

Renesas Electronics Corporation lanserer i dag sin til nå kraftigste RZ/T2M motorstyrings-mikroprosessor (MPU) for applikasjoner som AC servostyringer og industrielle roboter.

RZ/T2M skal kombinere raske og svært presise sanntids motorstyringsfunksjoner og nyeste industrielt Ethernet i en enkelt brikke, samtidig som den støtter funksjonell sikkerhet.

Ved å ivareta elle essensielle periferifunksjoner for motorstyring, skal RZ/T2M gjøre brukerne i stand til å redusere antall eksterne komponenter, og dermed redusere materialkostnader og produktstørrelse, opplyser produsenten.

Mikroprosessorenheten er bygget rundt to Arm Cortex-R52 kjerner med en maksimal driftsfrekvens på 800 MHz. Ved å forbinde periferifunksjonene som brukes for motorstyring med en egen buss som er direkte koplet til CPUen, gjør CPUen i stand til å aksessere disse funksjonene med liten forsinkelse (latens).

I tillegg er det store minnet på 576 KB tett koplet til CPUen, og bidrar til å redusere variasjonene i eksekveringstid som kan oppstå når cache-minnet er i bruk.

Egenskaper som rask og deterministisk respons skal derfor bidra til å yte rask og nøyaktig styring i applikasjoner med krav til høy ytelse, slik som i AC servostyringer, invertere og industrielle roboter.

– Det er økende etterspørsel etter fabrikkautomatisering og utplassering av industriroboter for å øke produktiviteten, uttaler Toshihide Tsuboi, visepresident for Industrial Automation Business Division i Renesas. – RZ/T2M er i stand til å styre servomotorene som driver roboter med ekstremt høy hastighet og med høy presisjon. Jeg forventer at det vil bidra til utvikling og utbredt bruk av sofistikerte industriroboter som kan jobbe trygt sammen med mennesker, påpeker han.

Powered by Labrador CMS