Presisjonstiming for autonome kjøretøy

Nye differensielle oscillatorer kan bidra til å realisere nivå 4 og 5 innen avanserte førerstøttesystemer (ADAS).

Publisert

Det hevder spesialisten på timingkomponenter, SiTime Corporation. De nye oscillatorene er basert på selskapets avanserte MEMS-teknologi.

Disse skal være ti ganger mer resiliente enn foregående komponenter, og skal sikre pålitelig drift av ADAS på tvers av ekstreme veiforhold og temperaturer. Lanseringen av det nye produktet, som har betegnelsen AEC-Q100 SiT9396/7, utvider SiTimes betjente, tilgjengelige marked (SAM) med 50 millioner USD, skriver selskapet i en pressemelding.

- Ja, markedet for radar, kamera, LiDAR og databehandling for ADAS akselererer veldig raskt, rapporterer Pierrick Bouley, senioranalytiker ved Yole Intelligence, en del av Yole Group. - Med en CAGR på 13,2 % ser vi dette markedet vokse fra 15,4 milliarder dollar i 2022 til 28,6 milliarder dollar i 20271, sier han i en kommentar.

Etter hvert som sikkerhetssystemer for biler integrerer flere sensorer og kameraer, genererer de en eksplosjon av data som er avgjørende for sikker, autonom drift. I følge Automotive Edge Computing Consortium genererer et kjøretøy 2 TB per time i dag, og øker 10x til 20 TB per time (!) innen 2025.

ADAS-sensordata må overføres med svært høye hastigheter innenfor bilnettverket, selv i de mest krevende miljøene, slik at ADAS-datamaskiner kan ta rettidige beslutninger for en trygg og pålitelig reise.

Timing er hjerterytmen i all høyhastighetskommunikasjon. Eldre tidsstyringsteknologi er et av de svakeste leddene i dagens sofistikerte bilelektronikk. Faktisk er kvartsenheter mottakelige for vibrasjoner og støt, ekstreme temperaturer, og viser ytelsesforringelse over tid. SiTimes nye SiT9396/7 presisjonstidsløsninger, basert på resilient og pålitelig silisium MEMS-teknologi, er designet for å yte under ekstreme forhold og sikre pålitelig drift av ADAS-datamaskiner, domene-/sonekontrollere, radar og LiDAR-undersystemer, opplyser SiTime.

Noen sentrale data for SiT9396/7-familien:

  • AEC-Q100 Grad 1 kvalifiserte differensielle oscillatorer, temperaturområde (-40°C til 125°C)
  • Grad 2 og 3 er også tilgjengelig.
  • 150 fs jitter (typisk)
  • ±30 ppm stabilitet: Skal sikre best systemytelse i tøffe omgivelser (kontakt SiTime for ±25 ppm eller bedre)
  • 20x bedre vibrasjonsfølsomhet
  • Liten formfaktor: 2,0 x 1,6 mm kapsling
  • Fleksible, programmerbare egenskaper: 1 MHz til 920 MHz, 1,8 V til 3,63 V
  • Pålitelighet: 1 milliard timer MTBF.

Populære differensielle utgangsdrivere omfatter LVPECL, LVDS, HCSL og laveffekt HCSL, mens FlexSwing skal gi utviklerne et fleksibelt utvalg av utgangsmuligheter for sine systemdesign.

Powered by Labrador CMS