Ser ingen kortsiktig løsning på komponentmangelen

Under J.P. Morgan Tech/Auto Forum nylig så de fleste firmaer ingen forbedring i balansen mellom tilbud og etterspørsel av komponenter før midten av dette året, skriver Bloomberg.

Publisert

For komponentkjøpere som spenner fra dataspillere til bilprodusenter, er det ingen kortsiktig løsning på vei for mangelen som har ført til høyere priser og produksjonsforsinkelser, sa ledere i de største halvlederprodusentene. Konferansen fant sted onsdag forrige uke.

Nvidia Corp, som lager brikker for grafikkort som selger for tusenvis av amerikanske dollar over utsalgsprisene, ser en viss forbedring i tilbudet i andre halvår, sa finansdirektør Colette Kress.

Kommentarene hennes ledet an til en rekke presentasjoner fra andre ledere som på samme måte gjentok utsikter for når tilbud og etterspørsel kan nå en slags balanse. Poenget er at de fleste selskaper ikke ser noen forbedring før midten av dette året, og mange sier ikke engang da.

I likhet med andre produsenter som outsourcer sin produksjon, har Nvidia slitt med å sikre nok komponenter til å møte etterspørselen. Denne flaskehalsen har skadet selv de største selskapene. For eksempel har Apple sagt at de gikk glipp av mer enn 6 milliarder dollar i omsetning forrige kvartal, fordi de ikke kunne få nok komponenter.

For et av selskapene som leverer kontraktsproduksjon, GlobalFoundries Inc, betyr økningen i bruk av komponenter kombinert med tiden det tar å øke kapasiteten, at dette året vil gi kun små lettelser.

– Det er vanskelig å forestille seg et punkt i løpet av de neste to årene hvor vi ikke snakker om forsyningsproblemer, sa GlobalFoundries-sjef Tom Caulfield under sin presentasjon på forumet. – Jeg ser ingen lettelse i 2022.

Bilprodusenter har gått glipp av milliarder av amerikanske dollar i inntekter, fordi de ikke kunne få de komponentene som er sentrale i produktene deres. Noen av industriens komponentleverandører holdt seg til et forsiktig syn på når de ville være i stand til å fylle bestillinger raskere.

ON Semiconductors administrerende direktør Hassane El-Khoury fortalte nettpublikummet at etterspørselen vil fortsette å overgå tilbudet resten av dette året. Selskapets komponenter kontrollerer fordeling av strøm i kjøretøyer, spesielt de som kjører elektrisk.

Analog Devices var litt mer optimistisk.

– Økende bestillinger vil sluke hele forsyningen frem til regnskapsårets tredje kvartal, som avsluttes i juli, sa finansdirektør Prashanth Mahendra-Rajah, og la til at selskapet forventer å øke produksjonen betydelig i fjerde kvartal.

Alle lederne sa at etterspørselen er en rimelig riktig refleksjon av kundenes behov.

Det er ingen tegn på den typen hamstring som kan føre til overflod av varelager og senere kollaps i etterspørselen, sa de.

Powered by Labrador CMS