Sensorteknologi:

Digital gel-beskyttet trykksensor

Mediebestandig og biokompatibel relativt trykksensor med mange anvendelsesmuligheter.

Publisert

Gelbeskyttede trykksensorer i OFM-pakker er ifølge det tyske selskapet Amsys svært populære på grunn av deres vide bruksområde, enten det er innen pneumatikk, kroppsnær elektronikk eller medisinsk teknologi. Dette rimelige, men robuste designet er nå også tilgjengelig i en versjon for relativt trykk på opptil 2 bar.

Mediebestandige manometertrykksensorer som MS5547 brukes på svært forskjellige områder, for eksempel innen medisinsk teknologi, men også i e-sigaretter. Både en biokompatibel silikon-gel og en spesielt robust flour-gel er tilgjengelig.

Den nye MS5547 tilbyr maksimal nøyaktighet i området -200 til +2200 mbar. Trykk- og temperaturdataene kan leses ut i 24-bits format via I²C eller SPI. De 11 korreksjonskoeffisientene som er lagret i sensoren muliggjør ekstern kompensasjon ned til en nøyaktighet (TEB) på mindre enn 5 mbar, får vi opplyst.

Den biokompatible plastkapslingen er forseglet med en 2 x 1 mm² O-ring og den totale størrelsen på sensoren er kun 4 x 4 x 4,4 mm³. Sensoren utsettes for atmosfærisk trykk gjennom et lite hull i keramikken under sensoren.

Sensorene er egnet for omsmeltingslodding og er selvfølgelig RoHS- og REACH-kompatible, skriver produsenten.

 

 www.amsys.de

 

Powered by Labrador CMS