Apple dropper Broadcom og Qualcomm innen 2025

Apple vil droppe bruken av viktige Broadcom- og Qualcomm-kretser fra smarttelefonene sine innen 2025, ifølge en Bloomberg-rapport.

De siste årene har Broadcom gitt Apple en «kombi»-brikke som integrerer Wi-Fi- og Bluetooth-funksjoner. Qualcomm leverer mobilmodembrikker til Apple. Bloomberg sier at Apple designer sin egen RF-brikke som vil kombinere mobilmodemet med Wi-Fi- og Bluetooth-funksjonene. Apple bruker Qualcomms X65 5G-modem i iPhone 14 og en oppdatert versjon av brikken forventes å bli brukt i iPhone 15.

Utelukkelsen av Broadcom- og Qualcomm-brikker er i tråd med Apples policy om å utvikle flere krets-design internt. De har beveget seg bort fra Imagination hvor de tidligere har fått grafikkbehandlings-IP og har begynt å bruke egendesignede prosessorer i stedet for å kjøpe inn prosessorer fra Intel. Apple kjøpte også en PMIC-utviklingsgruppe fra Dialog Semiconductor. Dialog ble senere kjøpt opp av Renesas Electronics.

Apple er angivelig ansvarlig for rundt 20 prosent av Broadcoms og Qualcomms årlige inntekter. I Broadcoms tilfelle vil dette representere rundt 7 milliarder dollar av salgsinntekter på 33 milliarder dollar i regnskapsåret som ble avsluttet 31. oktober 2022. Tapet av kombibrikkesalget kan ramme Broadcom med mellom 1 og 1,5 milliarder dollar i tapte årlige inntekter, ifølge rapporter.

Kilde: eeNews

Powered by Labrador CMS