Apple har allerede egenutviklede trådløse brikker i for eksempel AirPods. Nå skal teknologiområdet forsterkes ytterligere, noe som er dårlig nytt for eksisterende leverandører.
Apple har allerede egenutviklede trådløse brikker i for eksempel AirPods. Nå skal teknologiområdet forsterkes ytterligere, noe som er dårlig nytt for eksisterende leverandører.

Apple bygger opp team for trådløs teknologi

Apples interesse for å ansette talent innen en bestemt teknologi er vanligvis dårlige nyheter for eksisterende leverandører, ettersom firmaet prøver å lage flere komponenter internt, skriver Bloomberg.

Publisert Sist oppdatert

Apple ansetter ingeniører til et nytt kontor i det sørlige California for å utvikle trådløse brikker som til slutt kan erstatte komponenter levert av Broadcom og Skyworks Solutions.

Selskapet søker noen dusin personer for å utvikle trådløse brikker i Irvine, hvor Broadcom, Skyworks og andre selskaper har kontorer. Nylige stillingsannonser viser at Apple ønsker ansatte med erfaring innen modembrikker og andre trådløse halvledere.

Det er en del av en bredere strategi for å utvide satellittkontorer, ved å målrette seg mot ingeniører og tiltrekke ansatte som kanskje ikke vil jobbe ved hjemmebasen i Silicon Valley. Tilnærmingen har også hjulpet Apple ytterligere når det gjelder målet om å lage flere av sine egne komponenter.

Aksjene til produsenter av trådløse brikker raste torsdag i forrige uke etter at Bloomberg rapporterte om initiativet.

Skyworks falt så mye som 11 prosent, og markerer det største stupet siden mars i fjor. Broadcom og Qualcomm falt med mer enn 4 prosent hver.

Selskapet har i økende grad fremholdt hvor viktig det er å utvikle brikker selv for å få produktene til å skille seg ut.

I 2018 begynte Apple å rekruttere ingeniører i San Diego, hjembyen til Qualcomm. To år senere fortalte Apple-brikkesjef Johny Srouji til de ansatte at selskapet utvikler sitt eget mobilmodem for til slutt å erstatte Qualcomms komponenter.

De skal også utvikle halvledere for tilkobling til Bluetooth og Wi-Fi. Dette er alle komponenter som for tiden leveres av Broadcom, Skyworks og Qualcomm.

Satsingen bygger på Apples tidligere arbeid innen trådløse brikker. AirPods og Apple Watch inneholder allerede tilpassede komponenter som lar dem pares med enheter, og Apples nyeste iPhones inkluderer U1 ultra-bredbåndsbrikker for mer nøyaktig posisjonering, og for å koble til sporingsbrikken AirTag og andre produkter, skriver Taipei Times.

Apple står for omtrent 20 prosent av Broadcoms salg, ifølge data samlet av Bloomberg. Skyworks er enda mer avhengig av Apple, som utgjør nesten 60 prosent av omsetningen.

Powered by Labrador CMS