Etablerer global markedsplass for deling og bytte av komponenter

StockCQ er en ny digital markedsplass for elektronikkprodusenter for å bytte deler og komponenter direkte med hverandre. Løsningen er bygget i samarbeid med IPC.

Publisert

CalcuQuote, en leverandør av forsyningskjedeløsninger til elektronikkindustrien (EMS), har lansert en betaversjon av sitt siste tilbud, StockCQ. StockCQ er en peer-to-peer-plattform for OEM- og EMS-selskaper for å handle deler og komponenter direkte med hverandre.

CalcuQuote har samarbeidet med bransjeorganisasjonen IPC, noe som muliggjorde en rask, iterativ respons på de felles bekymringene rundt virkningen av komponentmangel. I en serie rundebordsdiskusjoner der mer enn 75 ledere deltok, ble det oppnådd enighet om at en rettferdig måte å utveksle inventar direkte på ville bidra til å dempe virkningen av pågående komponentmangel, frigjøre arbeidskapital og redusere avfall.

– Global komponentmangel har helt klart vært et nøkkelspørsmål tatt opp av praktisk talt alle EMS-ledere, spesielt de siste årene. IPC og vårt EMS Industry Council, ledet av medlemmene, er glade for å kunngjøre dette sterke samarbeidet mellom CalcuQuote og en voksende gruppe av EMS/OEM-selskaper. Vi tror vi har en veldig reell mulighet til å møte dette behovet hos industrien, sier Mark Wolfe, IPC Executive EMS Advisor i en pressemelding.

CalcuQuotes undersøkelser basert på millioner av søk viser at antall ganger forsyningskjeden svarer at de har tilstrekkelig varelager, har gått ned med mer enn 20 % det siste året. Det betyr at et betydelig antall sammenstillinger stopper opp på grunn av manglende komponenter. Resultatene viser imidlertid at i 30 % av tilfellene der distributørene er utsolgt, ble den samme komponenten identifisert som overskuddslager av et annet selskap innenfor CalcuQuote-økosystemet. Dette skjæringspunktet mellom mangel og overflødig beholdning er grunnen til at StockCQ kan bidra til å lindre forsyningskjedeutfordringene.

Navnet StockCQ stammer fra ideen om et globalt lager der elektronikkprodusenter praktisk talt kan lagre overskudd og saktegående varelager. Den oppførte beholdningen kan deretter enkelt søkes og trygt kjøpes direkte av andre elektronikkprodusenter.

Individuelle- og gruppesamtaler med mer enn 100 elektronikkprodusenter over hele verden har vist at det er stor vilje til å delta i dette nyopprettede beta-fellesskapet. På bare to uker med betatilgang har dusinvis av elektronikkprodusenter begynt å liste opp overflødig beholdning og finne matcher for deler som er vanskelig å skaffe.

– CalcuQuote-teamet er begeistret for å ha funnet en teknologisk løsning på en betydelig utfordring. StockCQ er tenkt – og vil bli – et pålitelig digitalt fellesskap for OEM- og EMS-selskaper til å handle rettferdig med sine kollegger, sier Chintan Sutaria, administrerende direktør i CalcuQuote. Samarbeidsånden har allerede vist seg veldig sterk, med dusinvis av elektronikkselskapsledere som deltar i rundebordskonferanser og deler sine tilbakemeldinger slik at vi kan bygge en løsning som fungerer for alle.

Deltakelse i StockCQ beta er kun på invitasjon for alle elektronikkprodusenter (OEM- og EMS-selskaper). For å be om invitasjon, kontakt stockCQ@calcuquote.com eller besøk calcuquote.com/stockcq.

Powered by Labrador CMS