Nevral prosessering:

BrainChips referansedesign klar for produksjon

BrainChip klar med tape-out av sin AKD1500 brikke i GlobalFoundries 22nm FD SOI prosess.

Publisert

BrainChip Holdings Ltd påberoper seg gjerne å være verdens første kommersielle produsent av laveffekt, digitale og hendelsesbaserte nevromorfe IP (intellektuell eiendom) for kunstig intelligens (KI). I dag kunngjør de å ha fått tape-out, dvs. endelig produksjonsgrunnlag/fotomasker for sitt referansedesign AKD1500. Dette skal produseres på GlobalFoundries’ 22nm uttømmende silisium-på-isolator (FD-SOI) technology.

Denne milepælen inngår i en validering av BrainChips IP på tvers av ulike prosesser og silisiumsmier, og bygge opp partnere med varierte globale produksjonsmuligheter, ifølge en pressemelding fra selskapet.

AKD1500 bruker de nyeste funksjonene til BrainChips ekstremt energieffektive, hendelsesbaserte Akida KI-IP i kombinasjon med GlobalFoundries sin egenutviklede FDX prosessteknologiplattform med ultralav lekkasje, for å levere en ideell løsning for «alltid-på», sensornære applikasjoner eller andre innvevde applikasjoner med lav effekt i AIoT-, industri-, forbruker- og bilmarkeder.

I sensornære, alltid-på brukstilfeller skal Akida kunne avlaste matenettverk fullstendig uten bruk av en CPU, noe som muliggjør ekstremt energieffektive intelligente sensorer. For andre innvevde applikasjoner med lav effekt, utfører CPUen utelukkende sensorfusjonsprosesser eller kjører applikasjonen med Akida som administrerer all KI-akselerasjonen for å redusere CPUens arbeidsbelastning samt systembelastning betydelig, og frigjør dermed MCUen for annen generell prosessering.

AKD1500 er designet som en referansebrikke for en akselerator, med bruk av fire/åtte SPI-grensesnitt for MCU-moduler og PCIe for utvidbare kort, som skal hjelpe partnere med å utvikle og demonstrere sine løsninger som springbrett for å integrere Akida IP i systembrikker (SoC) for produksjon.

Powered by Labrador CMS