Mikroprosessorer for kant-KI

Nye prosessorer skal gjøre kunstig intelligens i nettverkskanten mer tilgjengelig – og halvere strømforbruket.

Publisert Sist oppdatert

Texas Instruments (TI) lanserte tidligere denne uken sine nye Sitara AM62 prosessorer, som skal bidra til å spre prosessering av kunstig intelligens (KI) i nettverkskanten til nye applikasjoner.

Det energigjerrige designet av de nye prosessorene skal bl.a. muliggjøre støtte for doble skjermer og små HMI (menneske-maskingrensesnitt) applikasjoner. TI.com/product/AM625.

TI varsler at de vil vise de nye AM62 prosessorene og demonstrere systemløsninger for kant-KI og HMI-applikasjoner for elbillading under den kommende embedded world-messen i Nürnberg, 21.-23. juni.

Den neste generasjonen av HMI vil ifølge TI bringe nye måter å samhandle med maskiner på, for eksempel å aktivere gestgjenkjenning for å gi kommandoer i et støyende fabrikkmiljø eller muliggjøre styring av maskiner med telefoner eller nettbrett med trådløs tilkobling. Å legge til avanserte AI-funksjoner til HMI-applikasjoner, inkludert maskinsyn, analyse og prediktivt vedlikehold, kan bidra til å gi en ny mening til HMI, som går utover bare et grensesnitt for å muliggjøre menneske-maskin-interaksjon, heter det.

AM62-prosessorer bringer analyser til avanserte enheter med lav effekt, inkludert suspenderingstilstander så lave som 7 mW og ingen behov for å designe for termiske hensyn, noe som kan gi ingeniører fleksibilitet til å distribuere disse egenskapene i størrelsesbegrensede applikasjoner eller industrielle miljøer.

Prisen for en AM62-prosessor skal starte på mindre enn 5 USD.

Prosessorene skal støtte flere operativsystemer, inkludert Mainline Linux og Android. De støtter også både ledningsbasert og trådløs kommunikasjon.

Her kan du lese litt om hvordan kant-KI vokser frem innen HMI-applikasjoner: “Three key considerations for the next generation of HMI.”

Powered by Labrador CMS