Styrekretser for trefasemotor

Infineon lanserer høyt integrert MOTIX motorstyring og trefase gatedriver.

Publisert

Grunnet deres mange fordeler, er trefase børsteløse DC- (BLDC) motorer i ferd med å bli det foretrukne valg for design av moderne batteridrevne motorprodukter, skriver Infineon Technologies AG i en pressemelding i dag.

Imidlertid knytter det seg store utfordringer til å redusere vekt og størrelse for å kunne forbedre ergonomi i kombinasjon med forlenget batterilevetid i slike design.

For å hjelpe utviklerne med å møte behovene i sluttmarkedene, lanserer Infineon nå de fullt programmerbare motorkontrollerne MOTIX IMD700A og IMD701A.

Disse kommer i en 9 x 9 mm2 64-pinns VQFN pakke, og skal tilby det ønskede integrasjonsnivået og effekttettheten som kreves i batteridrevne elverktøy, hageprodukter, droner, elsykler og automatisk styrte kjøretøy.

I pakken kombineres alle funksjonene til MOTIX 6EDL7141 3-fase gatedriver IC med en ekstra XMC1404 mikrokontroller (MCU), hvis periferikretser og spesifikasjoner er optimalisert for motorstyringer og -drivere.

Infineons XMC1404 MCU inkluderer en MATH tilleggsprosessor med klokkefrekvens på 96 MHz for å styrke beregninger som vanligvis benyttes i sensorløse feltorienterte styre- (FOC) algoritmer, som skal muliggjøre høyere systemytelse.

XMC1404 tar også med seg de fleste avanserte periferikretsene som eksisterer i XMC4000 familien, inkludert PWM timere, posisjonsgrensesnitt (POSIF), og serielle kommunikasjonsmoduler (inkludert CAN).

Powered by Labrador CMS