Nytt brikkesett:

Smartmålerplattform med 32-bit MCU og PLC modem

Skal strømlinjeforme utviklingen av smartmålere og kommunikasjonsinfrastruktur.

Publisert

Designkompleksiteten til smarte målere fortsetter å utvikle seg i takt med at ulike kommunikasjonsløsninger integreres i rammeverket og etter hvert som regulatoriske krav er pålagt.

For å møte den økende etterspørselen etter en funksjonsrik, men enkel designløsning for utvikling av smarte målere, lanserer Microchip Technology Inc. i dag PIC32CXMT familien med 32-bit mikroprosessorer med et nytt MPL460 Power Line Communication (PLC) modem. Det nye settet med MCU-enheter beskrives som en neste generasjons smartmålerplattform rettet mot industrielle IoT-, kommersielle- og industrielle måleapplikasjoner. Plattformen skal øke ytelsen med opptil 200 MHz operasjon og tilføre bred skalerbarhet med opptil 560 KB minne (SRAM).

For å gi utviklere optimal fleksibilitet til å skalere produktene sine, tilbys PIC32CXMT-familien i tre varianter basert på en enkelt Arm Cortex-M4F-kjerne, en dobbel Arm Cortex-M4-kjerne og en systembrikke (system-on-chip - SoC) enhet. PLC-modemet MPL460 integrerer linjedriver for signalforsterkning, noe som reduserer materialkostnadene og opprettholder en toppytende signalinjeksjonseffektivitet over 40 % på grunn av sin klasse-D-topologi. PLC-modemet bidrar ifølge produsenten til å øke effektiviteten og påliteligheten basert på kraft levert til lasten og kraft hentet fra forsyningen, noe som resulterer i en total reduksjon i forbruket fra kilden under overføring.

Plattformen tilbyr flere transceiverløsninger, inkludert en radio/PHY, en PLC/PHY eller muligheten til å velge en PLC+RF hybridløsning. Det er også et alternativ for en måle- og kommunikasjonsprogramvarepakke som er i samsvar med American National Standards Institute (ANSI) og International Electrotechnical Commission (IEC) målestandarder opp til klasse 0,2 prosent nøyaktighet. Den støtter også standarder for kablet og trådløs kommunikasjon, som G3-PLC og PRIME.

Ettersom smarte måleenheter er tilkoblet et nettverk, er behovet for sikkerhet kritisk i ethvert design. PIC32CXMT MCU-ene tilbyr standard og proprietære on-chip maskinvaresikkerhetsfunksjoner for å sikre optimal ytelse og minneutnyttelse.

PIC32CXMT familien og MPL460 modem støttes av Microchips MPLAB Harmony v3 innvevde programvarenettverk. Andre ressurser omfatter programvare fra IAR Systems, Arm, Keil Development Environment, G3-PLC og PRIME.

Powered by Labrador CMS