Oppgraderer kraftomformere for romfart

Microchip har lansert det de hevder er industriens eneste familie av standard ikke-hybrid kraftomformere i «romkvalitet» som nå inkluderer 28 V-inngang.

Publisert

Som de sier i pressemeldingen, utviklere av romsystem har en utfordring når de ønsker ikke-standard spenning eller vil legge til funksjoner med tradisjonelle kraftomformere i hybridstil. Microchip nye produkter skal gjøre det enklere ved å tilby en diskret-komponentbasert, romkvalitets DC-DC-kraftomformerfamilie som nå inkluderer 28V-inngang, 50 W strålingstolerante alternativer.

– Våre siste 28V-inngang SA50-28-omformere forenkler og akselererer systemutviklingen betydelig, sier Leon Gross, visepresident for Microchips forretningsenhet for diskrete produkter. – De er lettere å tilpasse enn alternative romkvalitetsomformere, slik at de kan møte spesifikke spennings-, strøm- og andre behov..

Microchips SA50-28-familie sies å være industriens eneste hyllevarekomponent med 28V-inngang, strålingstolerant og som er basert på diskrete komponenter med overflatemontert konstruksjon og ikke-hybride monteringsprosesser.

Hele produktlinjen, SA50-28, er en 20V- til 40V-inngang, 50W-familie med ni standardutganger på 3,3V, 5V, 12V, 15V og 28V i enkelt- og trippelutgangskonfigurasjoner. Komponentene kan skreddersys til et systems krevende strømbehov på relativt kort tid med minimale tilleggskostnader sammenlignet med kraftomformerprodukter i hybridstil. Andre funksjoner inkluderer høy effektivitet, lav utgangsstøy, utgangssperrekontroll, overstrømsbeskyttelse, ekstern synkronisering og fullverdig effektdrift gjennom -55°C til +85°C med lineær reduksjon til +125°C.

Produktene slutter seg til den strålingsherdede SA50-120 strømomformerfamilien, introdusert i februar 2021.

SA50-28-familien er tilgjengelig for volumproduksjon. Prototypeenheter er tilgjengelige fra lager, og ikke-strålingstolerante utviklingsenheter er også tilgjengelige med samme ytelse som romkvalitetsenheter til en lavere pris.

Powered by Labrador CMS