Modulbaserte kraftige kondensatorer

TDK lanserer ModCap HF DC link kondensatorer med lav ESL for fremdrift, fornybar energi og industri.

Publisert

TDK Corporation presenterer i dag ModCapTM HF, et modulært kondensatorkonsept for DC-link-applikasjoner som er i stand til å arbeide ved svært høye svitsjefrekvenser.

De seks nyutviklede kraftkondensatorene i B25647A-serien er tilgjengelige for nominelle spenninger fra 900 V til 1600 V og dekker et kapasitansspektrum fra 640 µF til 1850 µF. Avhengig av type varierer merkestrømmene fra 160 A til 210 A med en maksimal tillatt varmepunkttemperatur på 90 °C.

Takket være den ultralave ESL-verdien på bare 8 nH og dens flate ESR vs frekvens-evolusjonen som ifølge TDK tillater å minimere tap selv ved høy frekvens, skal ModCap HF være spesielt godt egnet for hurtigsvitsjende SiC-baserte omformere. Den svært lave selvinduktansen skal forhindre spenningsoverskridelse på krafthalvlederne når strømmen er slått av. Som et resultat er det generelt ikke nødvendig med snubberkondensatorer, heter det.

I motsetning til konvensjonelle sylindriske utforminger, er ModCap HF-typene kubisk i utførelse med dimensjoner på 205 x 90 x 170 mm. Med dette designet skal kondensatorene passe godt til den nye generasjonen kraftmoduler, noe som forbedrer kompaktheten og maksimerer strømtettheten.

Eksterne materialer skal være i fullt samsvar med brann- og røykstandarden EN 45545-2 HL3 R23 og UL94 V-0, spesielt etterspurt for fremdriftssystemer. UL-anerkjennelse kreves spesielt av det amerikanske markedet.

Typiske anvendelser er kompakte omformere for fremdrift, fornybar energi, samt industrielle applikasjoner med høye svitsjefrekvenser.

Powered by Labrador CMS