Kraftelektronikk: 

Mindre design med 4,5 kV IGBT

Ny 4,5 kV IGBT modul muliggjør mindre kraftstyringer med optimal effektivitet.

Publisert Sist oppdatert

Paradigmeskiftet som skjer i retning mot å avlaste kompleksitet til leverandører og ta i bruk mindre IGBT-moduler er fremtredende i mange forskjellige applikasjoner. Som svar på det globale presset for nedskalering og integrasjon, introduserer Infineon Technologies AG de nye 4,5 kV XHP 3 IGBT-modulene, som de mener vil fundamentalt endre landskapet for mellomspenningsdrivere (MVD) og transportapplikasjoner som opererer på 2000 til 3300 V AC i 2- og 3-nivå topologier.

Applikasjoner som drar nytte av de nye enhetene inkluderer store transportbånd, pumper, høyhastighetstog, lokomotiver, samt kommersielle, anleggs- og landbrukskjøretøyer (CAV).

XHP-familien består av en 450 A dobbel IGBT-modul med TRENCHSTOP IGBT4 og en emitterstyrt diode, og en 450 A dobbeldiodemodul med emitterstyrt E4-diode. Begge modulene har forbedret isolasjon på 10,4 kV. Sammen bidrar de til å forenkle parallellisering og nedskalering i størrelse uten å ofre effektivitet, ifølge produsenten.

Tidligere var det nødvendig med komplekse samleskinner for å parallellisere svitsjemoduler, noe som resulterte i komplisert designarbeid og lekkasjeinduktans. Det innovative designet til XHP-familien forenkler parallellføring ved å plassere koblingene praktisk ved siden av hverandre. Som et resultat er det kun nødvendig med en enkelt rett samleskinne for parallellføring.

4,5 kV XHP-familien lar også utviklere redusere antall enheter. Konvensjonelle IGBT-løsninger bruker flere enkle svitsjer og en dobbel diode. Med de nye komponentene kan imidlertid design reduseres til to doble svitsjer og en mindre dobbel diode – et betydelig skritt fremover i integrerte drivere.

Kombinasjonen av XHP 3 FF450R45T3E4_B5 dobbel svitsj og DD450S45T3E4_B5 dobbel diode skal muliggjøre betydelige kostnadsbesparelser og et mindre fotavtrykk, heter det. For eksempel krevde Infineons tidligere IGBT-løsninger fire 140 x 190 mm² eller 140 x 130 mm² svitsjer og én 140 x 130 mm² dobbel diode. Med den nye XHP-familien kan komponentene reduseres til to 140 x 100 mm² doble svitsjer og en mindre 140 x 100 mm² dobbel diode.

 

 

 

Powered by Labrador CMS