Romfartselektronikk

Kraftstyringkrets for satellitter i lav jordbane

Utviklere av romsystemer kan raskt utvikle prototyper og endelige design for kraftstyringssystemet med en strålingstolerant krets, basert på en kjent plastbasert COTS-komponent.

Publisert Sist oppdatert

Kommersialiseringen av området som går under betegnelsen lav jordbane (Low-Earth Orbit - LEO) er i ferd med å endre romforskning og satellittkommunikasjon, omkring 1.000 kilometer over Jordens overflate.

Basert på eksisterende strålingstolerante portefølje lanserer Microchip Technology sin første hyllevare (COTS) strålingstolerante kraftkomponent, i form av MIC69303RT 3A Low-Dropout (LDO) Voltage Regulator. Den nye MIC69303RT for høye strømmer og lave spenninger utgjør en kraftstyringsløsning rettet mot LEO og andre romapplikasjoner. Komponenten er tilgjengelig for prototypeproduksjon i både plast- og hermetisk keramisk versjon for å støtte kravene i de aktuelle oppdragene.

MIC69303RT er basert på velprøvde COTS-enheter, noe som gjør det enklere å gjennomføre foreløpig evaluering og tidlig utvikling. Ved å operere fra en enkelt lavspenningsforsyning på 1,65 til 5,5 volt, kan enheten levere utgangsspenninger så lave som 0,5V ved høye strømmer, og tilbyr høy presisjon og ultralav utfallsspenning på 500 mV under ekstreme forhold. MIC69303RT er en tilleggsløsning for kraft til Microchips strålingstolerante, romkvalifiserte mikrokontrollere, som SAM71Q21RT og PolarFire FPGAer, inkludert RTPF500TLS.

MIC69303RT er designet for tøffe romfartsapplikasjoner, og fungerer i temperaturområder fra -55°C til +125°C. Den tilbys i 8-pinners og 10-pinners pakkekonfigurasjoner med strålingstoleranse opptil 50 Krad. Den lave støyen fra utgangen er kritisk for sensitive RF-kretser, etterregulering av svitsjede strømforsyninger og industrielle kraftapplikasjoner.

Styringskretsen er det nyeste romkvalifiserte produktet fra Microchip og er produsert i samsvar med følgende MIL Klasse Q- eller Klasse V-krav: Screeningtesting, kvalifikasjonstesting og TCI/QCI-spesifikasjoner. Den plastbaserte MIC69303RT er kompatibel med høypålitelig plast kvalitetsflyt avledet fra AEC-Q100 bilrelaterte krav med spesifikke tilleggstester som er nødvendige for romapplikasjoner.

For evaluering er MIC69303RT Plastic Evaluation Board designet for å sjekke ytelsen til den plastbaserte versjonen for MIC69303RT. Det 4-lags mønsterkortet lar brukeren enkelt endre og måle de elektriske parametrene til enheten ved forskjellige inngangs- og utgangsforhold.

MIC69303RT er tilgjengelig i begrensede prøveantall på forespørsel.

Powered by Labrador CMS