Integrert batteriladingskrets

Systembrikke med to 900 mA innganger for styring av svitsjet lader for Li-ion batterier.

Publisert

Halo Microelectronics lanserer HL7090, enhelautomatisk og integrert styrekrets for lading av litiumbatterier, med en svitsjet lader, to lineære ladere og et komplett spekter av programmerbare ladeparametere gjennom et I2C-kompatibelt grensesnitt, skriver selskapet i en pressemelding.

HL7090 beskrives som en kompakt, fleksibel og høyeffektiv ladestyrings-IC for svitsjet lading av encellede Li-ion- og Li-polymer-batterier, som brukes i ulike IoT- og bærbare applikasjoner, inkludert ørepropper.

HL7090 integrerer en lastbryter for å ivareta USB og trådløse ladekilder. Den integrerte svitsjede buckladeren kan fungere i boost-modus, som driver de lineære laderne til å kunne lade to enheter samtidig, noe som kan være egnet f.eks. for ørepluggapplikasjoner.

Ladeparametrene kan programmeres gjennom I2C-grensesnittet (HL7090FN03-versjon). IC-en integrerer en synkron PWM-kontroller, kraft-MOSFET, inngangsstrømsensor, svært nøyaktig strøm, spenningsregulering og ladeavslutningsfunksjon i en liten 3 mm x 3 mm QFN-pakke.

HL7090 skal ivareta helautomatisk trefase batteriladingsstyring, inkludert vedlikeholdslading, konstantstrømlading (CC) og konstant spenningslading (CV) til batteriet når ladeavslutningsspenningen. Inngangsstrømmen begrenses automatisk til verdien som er satt av verten, og ladingen avsluttes basert på batterispenningen og et brukervalgbart minimumsstrømnivå. En sikkerhetstimer med tilbakestillingskontroll gir en sikkerhetsbackup for I2C-grensesnittet.

Powered by Labrador CMS