Kraftelektronikk:

Første integrerte 5 V lastsvitsj

Nexperia utvider porteføljen med den første integrerte 5 V lastbryter – skal gi presis strømstyring.

Publisert Sist oppdatert

Halvlederselskapet Nexperia utvider nå sin analog- og logikk-produktportefølje med introduksjonen av en familie lastbrytere. Først ut er NPS4053, en integrert krets med høy tetthet designet for å gi et mindre fotavtrykk og øke systemets pålitelighet og sikkerhet. Komponenten skal være optimalisert for bruk i bærbare enheter som nettbrett, stasjonære datamaskiner, dokkingstasjoner og infotainmentsystemer for biler, for å nevne noe.

Lastbrytere beskrives som essensielle komponenter i mange ulike elektronikksystemer. De spiller bl.a. en avgjørende rolle i å håndtere strøm/spenning på en kontrollert måte fra kilde til last. I en typisk kraftforsyningskjede er NPS4053 vanligvis plassert nærmest lasten for strømsekvensering og styring av innkoblingsstrøm, og slår av såkalte strømøyer for å spare strøm, noe som gjør den spesielt verdifull i batteridrevet utstyr. Denne monolittiske løsningen hevdes å forenkle kretsdesign og har et 85 % mindre mønsterkort-fotavtrykk enn et sammenlignbart nettverk av diskrete komponenter.

NPS4053 opererer med en inngangsspenning på 2,5 V-5,5 V og inneholder en 55 mΩ selvbeskyttende MOSFET, som styrer strømmen til lasten. Komponenten inkluderer programmerbare strømbegrensende kretser som skal tillate presis styring av laststrømmen over et område på 110 mA til 2,5 A med en nøyaktighet på +/- 6 %. Enheten støtter også "ekte" blokkering av tilbakeslagsstrøm, noe som gir robust ende-til-ende systembeskyttelse. For å forbedre systemovervåkingen ytterligere, integrerer NPS4053 en feilindikatorpinne som varsler vertskontrolleren om en feilhendelse.

Blant flere sertifiseringer er NPS4053 UL 62368, og en bilrelatert AEC-Q100-kvalifisert versjon er også tilgjengelig. For fleksibilitet tilbys enheten både i blyholdige og blyfri (HWSON 6) pakker.

 

 

Powered by Labrador CMS