Optokoplere:

AEC-Q102 Opto-MOSFET

AEC-Q102-kvalifiserte optoelektroniske MOSFETs fra Vishay.

Publisert

Rutronik kan nå melde at de har den nye optokopleren VOMDA1271 fra Vishay på lager.

Den AEC-Q102-kvalifiserte driveren skal kombinere høy ytelse med større designfleksibilitet samt lavere kostnader, og hevdes å være den første enheten i sitt slag som er utviklet med integrert cut-off for blant annet bilindustrien.

Den leverer de raskeste svitsjetidene og den høyeste åpen-krets spenningen i bransjen. Komponenten er tilgjengelig i en plassbesparende SOP-4-kapsling.

Innkoblingstiden på 0,05 ms skal være rundt dobbelt så rask som komponenter fra andre produsenter. Ved typisk 80 μs gir den integrerte avstengingskretsen den raskeste avstengingstiden for en MOSFET-driver i det kompakte SOP-4-formatet. Vishay optoelektroniske MOSFET-driver er også den eneste i sitt slag i denne pakkestørrelsen med en isolasjonsspenning på 3.750 V og en typisk åpen utgangsspenning på 8.5 V.

Den optisk isolerte VOMDA1271 er utstyrt med en AIGaAs infrarød LED (IRLED), hvis lys absorberes av en optoelektronisk gate-matrise og genererer dermed spenningen for å slå på en MOSFET. Denne utformingen skal eliminere behovet for ekstern strømforsyning og redusere kostnadene gjennom den forenklede utformingen.

Komponenten er tiltenkt bruk i forladingskretser, veggladere og batteristyringssystemer (BMS) til for eksempel elektriske og hybride elektriske kjøretøyer (EV og HEV). Andre anvendelser kan være innen fornybare energier og energilagringssystemer.

 

 

 

Powered by Labrador CMS