Kraftelektronikk:

Utvider leveranseavtale for silisiumkarbid-skiver

ROHM og STMicroelectronics har utvidet den eksisterende avtalen for 150 mm silisiumkarbid (SiC) substrat-skiver med SiCrystal, et selskap i ROHM-gruppen.

Den nye flerårige avtalen regulerer forsyningen av større volumer av SiC-substratskiver produsert i Nürnberg, Tyskland. Forventet minimumsverdi er på 230 millioner dollar.

 – Denne utvidede avtalen med SiCrystal vil gi ytterligere volumer av 150 mm SiC substratskiver for å støtte produksjonskapasiteten for komponenter for bil- og industrikunder over hele verden. Det bidrar til å styrke forsyningskjeden for fremtidig vekst, med en balansert blanding av intern og kommersiell forsyning på tvers av regioner, sier Geoff West, EVP og Chief Procurement Officer, STMicroelectronics, i en kommentar.

– SiCrystal er et ledende selskap innen SiC, og har produsert SiC-substratskiver i mange år. Vi er veldig glade for å forlenge denne leveringsavtalen med vår mangeårige kunde ST. Vi vil fortsette å støtte partneren vår ved å øke volumet av 150 mm SiC-substratskiver kontinuerlig, sier Dr. Robert Eckstein, president og administrerende direktør i SiCrystal.

Energieffektive SiC-krafthalvledere muliggjør elektrifisering i bil- og industrisektoren på en mer bærekraftig måte. Ved å legge til rette for mer effektiv energigenerering, distribusjon og lagring, støtter SiC overgangen til renere mobilitetsløsninger, industrielle prosesser med lavere utslipp og en grønnere energifremtid, samt mer pålitelige strømforsyninger for ressurskrevende infrastruktur som datasentre dedikert til AI-applikasjoner, heter det i en felles pressemelding fra selskapene.

Powered by Labrador CMS