Flere dårlige nyheter rundt komponentmarkedet. Nå er det problemer med spotmarkedet i Shenzhen, Kina, på grunn av Covid.

Covid-utbrudd stenger spotmarkedet i Shenzhen

Kitron og Note er to kontraktsprodusenter som har blitt tvunget til å stenge fabrikker i Kina i korte perioder på grunn av lokale utbrudd av covid. Når det samme skjer i storbyen Shenzhen, betyr det at en stor del av spotmarkedet for komponenter har forsvunnet, skriver Dagens Industri.

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Verst er situasjonen i Hong Kong, som registrerte 25.000 nye tilfeller mandag. Shenzhen, som grenser til Hong Kong og har mange teknologiselskaper, inkludert Huaweis hovedkvarter, er også stengt for store deler av næringslivet på grunn av covid-restriksjoner, i følge etn.se.

Verdens største marked for elektroniske komponenter, Huaqiangbei, har vært stengt siden torsdag i forrige uke på grunn av kinesiske myndigheters harde holdning mot viruset.

Spotmarkedet for elektroniske komponenter er dominert av selskaper i Shenzhen mens eksporten går via Hong Kong.

– Når 60-70 prosent av spotmarkedet settes ut av spill på grunn av covid, vil tilbudet selvsagt bli betydelig mindre og det vil følgelig bli vanskeligere å fylle hullene i produksjonen, sier Peder Olausson, administrerende direktør i elektronikkdistributøren Rotakorn Electronics til Dagens Inustri.

Powered by Labrador CMS