Kabler og kontakter:

Satser på skreddersydde kabler

Harwin styrker ressursene innen kundespesifisert kabelsammenstilling.

Publisert

For å imøtekomme den raskt økende etterspørselen i markedet, har Harwin utvidet omfanget av sine kundespesifiserte kabelmonteringskapasiteter betydelig. Det skriver selskapet i en pressemelding i dag.

Denne tjenesten fra selskapets nylig lansert HRi forretningsenhet dekker flere konfigurasjoner og funksjoner, og spesifiserer kabler i alle lengder.

- Muligheten til å raskt og enkelt få tilgang til kabelsammenstillinger som samsvarer med deres eksakte kriterier, er avgjørende for en økende prosentandel av kundene våre. I stedet for å gjøre dette arbeidet selv, ønsker de å overføre det til en pålitelig leverandør med all den interne kunnskapen, sier Ryan Smart, Head of Product Management hos Harwin. - Det brede spekteret av tilpassede funksjoner vi nå kan tilby, kompletterer våre hyllevare-alternativer for kabling, legger han til.

Harwins HRi høypålitelige interkonnektprodukter som det kan leveres kundetilpassede kabler til, inkluderer selskapets 1,25 mm-pitch Gecko, 2 mm-pitch Datamate, 3 mm-pitch M300 og høyeffekts Kona-familier, samt Mix-Tek kombinerte kraft- og datakontakter. Blant de mange applikasjonene de vil bli brukt i kan nevnes robotikk, UAVer, AGVer, satellitter og medisinsk utstyr.

- Når OEMer ser etter kundetilpassede kabelenheter for sine design, har de for øyeblikket bare et begrenset antall muligheter, sier Smart. - De kan gå til en montasjefabrikk, men det vil kreve en høy forhåndsbetaling – for verktøy osv. Det kan ofte vise seg å være uøkonomisk, spesielt hvis det bare kreves relativt små enhetsmengder. OEM kunne i stedet velge å gjøre jobben selv. Dette krever imidlertid investeringer i spesielt monteringsutstyr, samt omfattende opplæring av personalet, omorganisering av arbeidsflyt osv. Deretter vil det være testing som må gjennomføres, som ytterligere vil øke kostnadene og den logistiske kompleksiteten.

- Ved å samarbeide med Harwin kan alt dette unngås, fremholder Smart. - Takket være Harwin-teamets ingeniørekspertise, kan selv de mest utfordrende kablingsprosjektene løses. De har ferdighetene som er nødvendige for koaks-kablingsarbeid, samt bruk av tvunnet trådpar og påføring av skjermingsfletting for å bekjempe EMI-problemer. Innstøping av kontakter kan også integreres i montasjer for å oppnå bedre kabelholding, forklarer han. Med håndtering av svært små minimumsordre (MOQs), skal Harwins kundetilpassede kabeltilbud være egnet for tidlig prototyparbeid. Den støtter også kunder fullt ut gjennom resten av produktenes livssykluser, inkludert overgang til produksjonsfaser, får vi opplyst.

Ved å trekke på kunnskapen til Harwins ingeniører, vil den implementerte kablingen levere den høyest mulige ytelse, samtidig som den totale størrelsen og vekten holdes nede. Dette kan være svært viktig i situasjoner der det er nødvendig å ta hensyn til alvorlige begrensninger. Når den er montert, utføres grundig testing av kablingen for å sikre kvaliteten og langsiktig pålitelighet. Selskapets kabelmonteringsanlegg er fullt kompatibel med IPC-A-620-standarden.

- Ved å kunne håndtere alt under ett tak, bringer vi reell verdi til kundene, når det gjelder tilgjengelighet, kostnadseffektivitet og korte behandlingstider, fortsetter Smart. - Og det som gjør at vi skiller oss ut, er at vi kan ta hånd om selv de minste volumene, avslutter han.

Powered by Labrador CMS