Den samme ladekabelen blir også tilgjengelig på det norske markedet utover våren. Foto: DEFA.
Den samme ladekabelen blir også tilgjengelig på det norske markedet utover våren. Foto: DEFA.

Storkontrakt til DEFA: Skal levere ladekabler for 50 millioner

Teknologi- og produksjonsbedriften DEFA har inngått en avtale om leveranse av ladekabler til en verdi av 50 millioner kroner til en av verdens ledende produsenter av el- og hybridbiler.

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Kablene skal selges i Europa med kjennemerkene til produsentens to bestselgende elbilmerker.

DEFA har i løpet av de siste årene etablert seg som en ledende leverandør av ladeløsninger for el- og hybridbiler. Sist i rekken av produkter er en serie premium ladekabler for el- og hybridbiler som ved ordinært salg vil ha navnet eConnect.

– Vi har hele tiden hatt som mål å lage den ultimate ladekabelen for el- og hybridbileiere. At en av verdens desidert største bil- og elbilprodusenter velger våre produkter viser at vi har lyktes, og det bekrefter vår posisjon i markedet, sier Bård Klungseth, CEO i DEFA Gruppen.

I følge DEFA er det en rekke tekniske og designmessige nyvinninger som skiller eConnect ladekabler fra andre produkter på markedet.

– Alt fra omfattende brukerundersøkelser til materialvalg, testing og smart design har resultert i at eConnect har bedre egenskaper og er enklere og mer behagelig å bruke under alle slags forhold, sier Klungseth. Blant annet er våre kabler 40 prosent mer bøyelige i kaldt vær enn alle andre kabler og de har smarte løsninger som beskytter både bil og kabel fra slitasje og skader. Disse forskjellene er grunnen til at store internasjonale aktører ønsker våre kabler.

eConnect vil også bli tilgjengelig i det norske markedet utover våren.

– Dette er bare starten. Vi har koblet biler til el-nettet i 60 år og har unik kompetanse få andre i verden kan matche, avslutter Klungseth i en pressemelding.

Les også: Skal ansette 50-100 personer

Powered by Labrador CMS