En stabel av utviklingskort fra Würth

Würth Elektronik introduserer nå FeatherWing utviklingskort med trådløs kommunikasjon, sensorer, strømforsyning og mer.

Publisert

Würth Elektronik presenterer en serie såkalte FeatherWings for utviklingssystemet Feather fra Adafruit.

De fire FeatherWings skal være fullt kompatible med Feather-formfaktoren.

Med disse utviklingskortene som kan stables på Adafruits Feather-mikrokontrollerkort, bringer Würth Elektronik trådløse moduler, sensorer og strømmoduler til Feather-økosystemet. En omfattende pakke med dokumentasjon, C/C++-drivere og kodeeksempler skal lette utviklingen av applikasjoner innen for eksempel IoT.

Sensor FeatherWing modulen kombinerer fire sensorer for temperatur, absolutt trykk, fuktighet og 3-akse akselerasjon, alle koblet til via en felles I²C-buss. I tillegg til Adafruit Feather-formfaktoren, er utviklingskortet med de presise MEMS-sensorene fra Würth Elektronik også kompatibelt med QWIIC-konnektorsystemet fra SparkFun.

Thyone-I Wireless FeatherWing skal muliggjøre trådløse forbindelser på opptil 500 meters rekkevidde med en proprietær 2,4 GHz radiomodul. Dette kan for eksempel brukes til å sette opp mesh-nettverk for IoT-applikasjoner. Modulen har en integrert sikkerhets-/autentiserings-IC og ivaretar AES128-kryptering av kommunikasjon med andre Thyone-I-moduler eller Thyone-I trådløs USB-pinne. WE-ProWare radioprotokoll kjennetegnes ved at den kan konfigureres for individuelle formål med enkle kommandoer, får vi opplyst.

Calypso WiFi FeatherWing: Det energisparende WLAN-grensesnittet for stabling på en Feather skal bringe ut-av-boksen implementering av flere vanlig brukte nettverksapplikasjoner, som SNTP, DHPv4, DHCPv6, mDNS, HTTP(S) og MQTT. Feather-økosystemet er kjent for å kunne drives av USB eller et litium-polymerbatteri - for batteridrevne applikasjoner har Calypso WiFi FeatherWing en strømsparende modus. Modulen kan håndtere 2,4 GHz WiFi-tilkoblinger i henhold til IEEE 802.11 b/g/n og støtter IPv4 og IPv6 samt kryptering via TLS.

MagI³C Power modulene fra Würth Elektronik beskrives som brukervennlige DC/DC-omformere med integrert regulator IC, induktor og kondensatorer. Med MagI³C Power FeatherWing er disse nå også tilgjengelige for utviklere for rask prototyping med Adafruit Feather.

FeatherWingen konverterer inngangsspenninger fra 6 V til 36 V til en konstant utgangsspenning på 5 V og dekker dermed de typiske industrielle busspenningene. En ytterligere MagI³C-modul på kretskortet kan redusere utgangsspenningen ytterligere til 3,3 V. Alternativt kan modulen drives på 5 V via en felles USB-tilkobling. MagI³C Power FeatherWing blir dermed 5 V og 3,3 V strømforsyning for hele FeatherWing-økosystemet og utvider mulighetene for å bruke den til å bygge prototyper for industrielle applikasjoner.

En video om systemet er tilgjengelig her: https://blog.adafruit.com/2022/06/09/eye-on-npi-wurth-elektroniks-featherwing-development-boards-eyeonnpi-we_online-digikey-adafruit/

Powered by Labrador CMS