Forenkler IoT-autentisering

NXP hevder å forenkle IoT enhetsautentisering med ny sertifisert, sikker autentisering.

Publisert

NXP Semiconductors har lansert en ny komponent i sin familie med sikre autentiseringsverktøy, som skal sørge for god sikkerhet på tvers av flere standarder i forskjellige IoT-systemer og -nettverk.

Den nye EdgeLock A5000 beskrives som en skalerbar løsning for autentiseringsapplikasjoner der sikkerheten er kritisk gjennom hele produktlivssyklusen, fra ulike IoT-anvendelser til infrastruktur for smarte byer og tilkoplet industrielt utstyr.

– Autentisering er viktig for å etablere tillit i sikre enheter innenfor IoT økosystemer, forklarer Christian Lackner, seniordirektør for IoT sikkerhet og autentisering av smarte produkter hos NXP. – EdgeLock A5000 gjør utvikling av sikre enheter enkel og skalerbar, slik at ingeniørene kan fokusere på funksjonene som differensierer deres IoT-løsning, fremholder han.

Den nye autentiseringsløsningen skal tilby en svært sikker Common Criteria EAL6+ AVA_VAN.5 (opp til operativsystemet) sertifisert løsning for å muliggjøre autentiseringsmekanismer. EdgeLock A5000 er videre utformet for å fungere som en nøkkelferdig plugg-inn med alle slags mikrokontrollere, mikroprosessorer eller kommunikasjonsplattformer, slik som Wi-Fi systembrikker (SoC).

Komponenten støtter et bredt temperaturområde (-40 to +105 °C), slik at den kan benyttes i alt fra industrielt utstyr til enheter for smartbyinfrastruktur eller husholdningsapparater. Sammen med produktet tilbys applikasjonsveiledninger og programvareeksempler for individuelle tilfeller, slik som enhetsautentisering, skytilkopling, implementering i smarthus-systemet Matter, smartmålere, elbilladere, autentisering for Qi 1.3 trådløs lading, spill og mere til.

Powered by Labrador CMS