Tilbyr strømgjerrig meshnettverk

Danske NeoCortec begynner å få oppmerksomhet rundt sin meshteknologi, som de mener kan erstatte mange 2G/3G løsninger – og mye mer.

Publisert

På standen til NeoCortec på Embedded World i Nürnberg møter vi nordmannen Cato Fagermo, som er forretningsutvikler i selskapet. Han er engasjert på vegne av selskapet, og mener de har et produkt som er unikt i sitt slag. - Vår trådløse nettverksteknologi NeoCortec NeoMesh kjennetegnes av bl.a. presis synkronisering og ultralavt strømforbruk, sier han.

- Dagens ulike nettverksteknologier har sine fordeler og ulemper. En vesentlig ulempe er at de fleste meshnettverk på ett eller annet sted i nettverket må ha en node som har en strømforsyning. I vårt nettverk er alle nodene – inkludert gatewayen - batteridrevne, forklarer han.

Det sier seg selv at man da ikke snakker om anvendelser der forsinkelser eller datamengde er kritisk. Synkronisering av nodene kan skje med 1 til 30 sekunders mellomrom (eller mer), og protokollen tillater overføring av en begrenset datamengde (typisk 21 bytes).

- Dette er godt egnet for typiske sensornettverk, for eksempel innen bygningsovervåking, sier Fagermo. – I løpet av det siste året har vi gjennom kundekontrakter vist at produktene kan integreres i en lang rekke ulike produkter, og løse konkrete problemer for kundene, fremholder han. Ett eksempel er tyske Triptec, som bruker løsningen for fjernovervåking av maskiner og utstyr. De trengte et alternativ da stenging av 2G- og 3G-nettverkene nærmet seg faretruende.

- I dag er vi i full gang med å bygge opp et helt økosystem rundt teknologien, sammen med kunder og partnere, forteller Fagermo. – Nå tilbyr vi også moduler, PCIe-kort osv. som gjør det lett å komme i gang. Kommunikasjonsmodulene er tilpasset de ulike frekvensområdene i verden, dvs. 2,4 GHz, 868 MHz og 915 MHz.

Fagermo fremhever et langvarig samarbeid med Honeywell som svært viktig. De bruker nå NeoCortecs protokoll på lisens i sine egne produkter.

I Norge har teknologien vært brukt bl.a. i et prosjekt med overvåking av bevegelse i fjellsider.

Powered by Labrador CMS