IoT-kommunikasjon over satellitt skal sørge for fjernovervåkning i avsideliggende områder.
IoT-kommunikasjon over satellitt skal sørge for fjernovervåkning i avsideliggende områder.

Sensor-til-satellitt-teknologi skal gi global IoT-kommunikasjon

Gjennom et samarbeid med Eutelsat sørger Wyld Networks for tilgang til satellittnettverk med lav jordbane.

Publisert Sist oppdatert

Britiske Wyld Networks, et datterselskap av svenske Wyld Networks AB, har lansert global tilgang sine laveffekts, sensor-til-satellitt LoRaWAN-terminaler og moduler for IoT-applikasjoner der det er liten eller ingen alternativ tilkobling.

Wyld Connect hybridenheter kan overføre data direkte til bakkebaserte nettverk eller gjennom et nettverk av LEO-satellitter (Low Earth Orbiting) gjennom et samarbeid med Eutelsat.

De lover 100 prosent global dekning og dermed er de nye løsningene ideelle for bruk i avsidesliggende områder for landbruk, miljøovervåking, energi, forsyningskjede og verktøy. Den fullstendige sensor-til-satellitt-tjenesten vil være tilgjengelig i andre halvdel av 2022.

Hybridterminalen kan kobles direkte til eksisterende sensorer, mens de mindre modulene kan integreres fullt ut i IoT-sensorer som en innebygd løsning. Data leveres fra satellittstasjonen eller den bakkebaserte LoRaWAN-gatewayen gjennom Wylds skybaserte Fusion-plattform, som også gjør det mulig å registrere, konfigurere, autentisere og administreres eksternt.

– Den enorme etterspørselen etter IoT-tilkoblede sensorer og enheter holdes tilbake av mangelen på globale tilkoblingsmuligheter, sier Alastair Williamson (foto), administrerende direktør i Cambridge-baserte Wyld Networks. – Det anslås at bare rundt 15 prosent av jordens overflate er dekket av mobilnett, og det er rett og slett ikke praktisk eller kostnadseffektivt å installere kostbar nettverksinfrastruktur over titusenvis av kvadratkilometer. Bare satellitter kan gi denne dekningen, og i motsetning til dyre, strømkrevende VSAT-systemer, gir LEO-satellitter en rimeligere løsning som trengs for å sørge for IoT-vekst rundt om i verden.

Wyld jobber med forsøksprosjekter med selskaper som Bayer, Chevron, Treevia, Agrology, KWS, Agrocognitive, Wezen Group og andre. Wyld samarbeider også med TrakAssure om design og produksjon av en ny sensoraktivert enhet for globale forsyningskjeder og økosystemer for sporing av eiendeler.

– Eksisterende LPWA-nettverk som LoRaWAN er ideelle for å koble til ressurser og sensorer med lav effekt som ikke trenger å sende mye data, men de er avhengige av en begrenset bakkeinfrastruktur, sier Luc Perard, Senior Vice President, IoT Business hos Eutelsat.

I tillegg til Eutelsat, samarbeider Wyld også med bakkebaserte LoRaWAN-nettverksleverandører, inkludert Senet og American Tower. Og for å sikre lavt strømforbruk til enhver tid, har Wyld implementert en unik «beaconing»-teknologi utviklet sammen med Eutelsat som sikrer at terminalen og sensoren forblir i hvilemodus til en satellitt er tilgjengelig for å samle inn data.

Powered by Labrador CMS