Kraftelektronikk:

Laveffekt DC-DC forsyning

Halo Microelectronics’ Nano Power DC-DC skal redusere effektforbruk i standbymodus for laveffekt IoT-enheter, inkludert kroppsnær elektronikk, treningsprodukter og smartklokker.

Publisert

Halo Microelectronics, en produsent av analog- og strømstyringskretser som skal muliggjøre energieffektive smarte systemer, lanserer sin nyeste utvidelse av produktlinjen for buck-konvertere, en IC med betegnelsen HL7543, designet spesielt for bærbare enheter med batteridrift.

HL7543 har et inngangsspenningsområde fra 2,3 V til 5,5 V og leverer opptil 600 mA samtidig som den opprettholder over 90 % effektivitet ved belastningsstrøm ned til 10 mA. Det brede utvalget av utgangskondensatorer kan brukes til å optimalisere VOUT-stabiliteten under lasttransienter, og induktorer på 2,2 mH kan brukes uten å påvirke sløyfestabiliteten, heter det.

HL7543 opererer med en høy frekvens på 1,2MHz, noe som reduserer kostnaden for de nødvendige eksterne komponentene betraktelig. Ved moderate til lette belastninger brukes Pulse Frequency Modulation (PFM) for å opprettholde konverteringseffektivitet med ikke-svitsjende hvilestrømmer. HL7543 opprettholder utmerket last- og linjetransientrespons selv med en så lav hvilestrøm. Systemet bytter automatisk til drift med fast-frekvens Pulse Width Modulation (PWM) ved 1,2MHz for minimum VOUT-rippel og optimal lasttransientrespons ved høyere belastninger. I avstengningsmodus synker HL7543s forsyningsstrøm under 270 nA, noe som reduserer strømforbruket betydelig.

HL7543 leveres i en kompakt 1,6 mm x 0,9 mm WLCSP-8 pakke.

Powered by Labrador CMS