IoT:

Liten MCU med I3C-støtte

Microchip lanserer industriens første MCU-familie med lavt pinneantall som har I3C-støtte

Publisert

Med den trinnvise økningen i data som samles inn og overføres fra skytilkoblede kantnoder, blir I3C (Improved Inter Integrated Circuit) raskt en mer bærekraftig løsning for grensesnitt mellom sensorer med høy datahastighet og vil bidra til å utvide mulighetene i neste generasjons komponenter.

Microchip Technology er en av produsentene som leder an innen I3C-integrasjon og har nå sluppet sin PIC18-Q20 familie av mikrokontrollere (MCU), ifølge selskapet bransjens første MCUer med lavt antall pinner som har opptil to I3C-periferienheter og Multi-Voltage I/O (MVIO) .

– En av de største barrierene for storskala IoT-adopsjon er kostnadene ved å implementere en kantnode. Med PIC18-Q20-familien av MCUer, hjelper Microchip til å bryte ned den barrieren, sier Greg Robinson, konserndirektør for Microchips 8-bit MCU-forretningsenhet.

De nye MCUene er tilgjengelige i 14- og 20-pinners pakker så små som 3 x 3 mm, og utgjør en kompakt løsning for sanntidsstyring, berøringsføling og kommunikasjonsapplikasjoner. MCUene tilbyr konfigurerbare periferikretser, avanserte kommunikasjonsgrensesnitt og enkel tilkobling på tvers av flere spenningsdomener – uten eksterne komponenter.

Med I3C-funksjonalitet, fleksible periferikretser og muligheten til å operere på tre uavhengige spenningsdomener, skal PIC18-Q20 MCUer være godt egnet til å brukes sammen med en primær MCU i et større overordnet system. Denne familien av MCUer kan utføre oppgaver som å behandle sensordata, håndtere avbrudd med lav latens og rapportering av systemstatus som hoved-MCUen ikke kan utføre like effektivt. 

Mens den sentrale prosesseringsenheten (CPU) kjører på et annet spenningsdomene, opererer I3C-periferien fra 1,0 til 3,6 V. Disse laveffekt MCUene med liten formfaktor kan brukes i et bredt spekter av plassfølsomme applikasjoner og markeder, inkludert bilindustri, industriell styring, databehandling, forbruker, IoT og medisinsk.

– Ved å introdusere bransjens første MCU med lavt antall pinner som har I3C, muliggjør vi fleksibel, kostnadseffektiv skalering av IoT-applikasjoner og omfavner det nye standard kommunikasjonsgrensesnittet, avslutter Robinson.

Powered by Labrador CMS