IoT:

Nå skal programvarebasert SIM bli tilgjengelig for nRF91-serien gjennom et samarbeid med danske Onomondo.

Nordics nRF9160 får SoftSIM

Nordic Semiconductor og København-baserte Onomondo har inngått et samarbeid som bringer Onomondos «SoftSIM» til cellulære IoT-sluttprodukter basert på Nordics nRF9160 laveffekt SiP.

Publisert Sist oppdatert

Samarbeidet mellom Nordic og Onomondo gjør det enkelt for mobilprodusenter av IoT-enheter å legge til SoftSIM til sine design i nRF91-serien.

Fordi mobilt IoT utnytter moden og utbredt mobilinfrastruktur, krever nettverkstilgang at hver sluttenhet har en unik abonnentidentifikasjonsmodul (SIM). Tradisjonelle SIM’er er fysiske enheter som må kobles til mobilprodukter, og den ikke-fysiske eSIM krever fortsatt ekstra støttekomponenter. SoftSIM er det de kaller et «verdens første» og 100 prosent programvare IoT SIM-alternativ som er plattformuavhengig. Produktet lastes ned fra skyen og kjøres deretter som programvare på nRF9160 SiPs innebygde ARM Cortex-M33-applikasjonsprosessor. SoftSIM bruker sikkerhetsfunksjonalitet ved hjelp av Arm TrustZone sikkerhetsmiljø.

– Nordics nRF9160 er den mest strømoptimaliserte og høyintegrerte cellulære IoT SiP-en på markedet, men vi prøver kontinuerlig å forbedre batterilevetiden ytterligere, sier Kristian Sæther, produktdirektør – Cellular IoT, Nordic Semiconductor. – Nå bringer Onomondos SoftSIM nye fordeler ved å forbruke langt mindre strøm enn tradisjonelle SIM-er, samtidig som de reduserer overhead-kostnadene knyttet til SIM.

Powered by Labrador CMS